winterstop


winterstop 1.0

onderbreking die gedurende de wintermaanden geldt voor zekere activiteit; ook: de periode waarin deze onderbreking geldt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een winterstop…

is een stop; is een handeling

  • [Duur] duurt vaak een aantal weken of maanden
  • [Tijd] wordt gehouden in de winter
  • [Object betroffen] heeft betrekking op bepaalde activiteiten, zoals sportwedstrijden, voorstellingen, openstelling voor bezoekers e.d.
  • [Oorzaak, reden of aanleiding] wordt gehouden vanwege de rusttijd, vakantieperiodes waardoor deelnemers of geïnteresseerden afwezig zijn of hangt samen met de weersomstandigheden

Hoofdsemagram: stop


Algemene voorbeelden


Na de winterstop wordt zondag het tweede luik van de nationale interklubkompetitie hervat.

De Standaard,

Vrijdagmiddag ging het nieuwe seizoen voor het Tapijtmuseum weer officieel van start. Na de winterstop zal het museum nu weer iedere zaterdagmiddag geopend zijn.

Meppeler Courant,

De reguliere bezoekersaantallen vielen kleiner uit dan begroot, maar daar stond tegenover dat erg veel feestgangers het Archeon wél wisten te vinden. Bedrijven en groepen kunnen in het park feesten houden in toepasselijke sfeer [...]. Na een winterstop van enkele maanden opende het Archeon op 9 april voor het tweede jaar de toegangsdeuren.

Meppeler Courant,

Na een bijzonder geslaagde zomer met tien succesvolle voorstellingen breekt voor het openluchttheater de winterstop aan.

http://www.amfitheaterhetlommerrijk.nl/pages/posts/blue-dew-sluit-zomerseizoen-2012-stemmig-af58.php,