woensdageditie


woensdageditie 1.0

editie van een landelijk of regionaal dagblad die op woensdag verschijnt; woensdagkrant

Algemene voorbeelden


Oscar Freire heeft vandaag laten weten in de woensdageditie van de krant El Mundo er volgend seizoen mee te stoppen. Na de finish in de Ronde van Spanje hield de renner van Rabobank echter een slag om de arm.

http://www.wielerbasis.nl/index.php?pagina=nieuws&id=4395,

De kampioen van de Meppeler Schaakvereniging, Hans Noorda, daagt het publiek uit voor een schaakpartij. Iedere woensdag verschijnt in de Meppeler Courant de schaakrubriek 'De Stelling'. Naast enige algemene informatie toont de rubriek de actuele stelling van de partij, met daarin verwerkt de laatste zet van Hans Noorda. De deelnemers krijgen vervolgens tot zaterdagmiddag [...] de tijd om hun tegenzet door te geven [...]. Ieder maandagavond [...] volgt in het programma 'Meppel vandaag' van Omroep Meppel de bekendmaking van de meest gekozen publiekszet. Ook zal Hans Noorda live direct zijn volgende zet afgeven. De dan bereikte stelling verschijnt vervolgens weer in de woensdageditie van deze krant.

Meppeler Courant,

De Amerikaanse strijdkrachten betalen in het geheim Iraakse kranten voor gunstige berichtgeving over de Amerikaanse troepenmacht in het Arabische land. Dat berichtte The Los Angeles Times in de woensdageditie.

Algemeen Dagblad,

Nadat deze rubriek vorige week door een misverstand pas op vrijdag in de krant stond, zijn we nu weer teruggekeerd in de woensdageditie.

Meppeler Courant,