woensdags


woensdags 1.0

op woensdag plaatsvindend; op woensdag verschijnend; ook: op iedere woensdag plaatsvindend; op woensdag gebruikelijk

Algemene voorbeelden


In het atrium van Zorgcentrum West in Lombok hebben zich een kleine 25 deelnemers verzameld voor het wekelijkse gymuurtje. Of eigenlijk gymdriekwartiertje, want de woensdagse les onder leiding van Zagers duurt 45 minuten.

http://lombox.nl/Zorg/zorgcentrumgym.24-05-03.html,

Sleurs moest het zonder zijn woensdagse uitblinker Nielsen, die vrijdag een enkelblessure opliep op training, rooien.

De Standaard,

Albert Heijn was van plan om in de woensdagse advertentie van vorige week het Araucana-ei met gepaste fanfare te presenteren.

NRC,

woensdags 2.0

op woensdag; 's woensdags; ook: op elke woensdag
Vaak niet duidelijk te scheiden van de combinatie 's woendags, waarbij de genitiefbepaling 's kortheidshalve is weggelaten.

Algemene voorbeelden


Grofvuil wordt woensdags in de oneven week ingezameld. Indien men grofvuil heeft, kan dit doorgegeven worden aan de servicedesk van het Facilitair Bedrijf [...]. Indien het grofvuil op tijd is doorgegeven, wordt het woensdags tussen 13:00 uur en 15:00 uur opgehaald.

http://74.125.77.132/search?q=cache:Or35_R1rwz8J:www.utwente.nl/pao/info_voor/medewerkers/arbo/milieu/bedrijfsafval/regeling_afvoer_afval.pdf+woensdags&cd=19&hl=nl&ct=clnk&gl=nl&lr=lang_nl

Woensdags doe ik altijd de achterkamer en ik zorg ervoor dat alles aan kant is als Martin thuiskomt.

Overspel, Mensje van Keulen,

In ieder geval wist ik dat ik nooit het lot van mijn moeder wilde delen. Ik zag haar steeds meer verdwijnen in het huishouden, ook al hadden we een hulp. Dinsdags het trappenhuis en de badkamer. Woensdags de kamer boven. Donderdags de keuken.

De schaamte voorbij, Anja Meulenbelt,