worstcasescenario


worstcasescenario 1.0

scenario dat de allerslechtste afloop van een situatie schetst, bijvoorbeeld van een project, gebeurtenis, actie of plan, of waarbij er van de slechtst mogelijke afloop wordt uitgegaan

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een worstcasescenario…

is een scenario

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] schetst de allerslechtste afloop van een situatie

    Algemene voorbeelden


    Het slechtst denkbare scenario voor de Fukushima-kerncentrale in Japan is op dit moment dat de kern in een van reactoren smelt, zegt kernenergiedeskundige Ronald Schram [...]. In het beste geval kan het materiaal de komende tijd goed gekoeld worden [...]. Het meest waarschijnlijke geval zit mogelijk tussen het best en worstcasescenario in. Er zal wel een hoeveelheid radioactiviteit vrijkomen, maar de grootste schade blijft beperkt tot de directe omgeving van de centrale.

    http://nos.nl/artikel/226112-deskundige-over-worstcasescenario.html

    Klimatologen vinden dat de Deltacommissie hun worstcasescenario voor zeespiegelstijging heeft misbruikt voor politieke doeleinden. "Dan maak je mensen onnodig bang."

    http://vorige.nrc.nl/binnenland/article2016827.ece/Gekozen_de_maximale_marge_van_de_bovengrens

    Voor de jaarlijks aanpasbare rente uit ons voorbeeld is dat plafond 4 procent in het tweede jaar, 5 procent in het derde jaar en 6 procent vanaf het vierde jaar. "In dat worstcasescenario zult u in totaal 126.967,6 euro rente betalen. De effectief betaalde rentevoet komt dan uit op 5,7 procent in plaats van 3 procent", rekent John Romain van Immotheker uit.

    http://netto.tijd.be/geld_en_gezin/wonen/Variabele_rente_duurder_dan_vaste_rente.8296496-1625.art?cpage=0

    Wel is het bevreemdend dat de CDA-fractie haar oordeel of de collega mag blijven van de door het Amsterdamse gerechtshof in hoger beroep te nemen uitspraak laat afhangen. Een 'worst-case'-scenario laat immers zien dat naast een geringe extra financiële aderlating het enige dat het kamerlid boven het hoofd hangt een gedwongen gebruik van het openbaar vervoer is.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=KBNRC01:000029331:mpeg21:a0089,