zanglerares


zanglerares 1.0

vrouw die voor haar beroep zangles geeft

Semagram


Een zanglerares…

is een persoon

 • [Gebied] geeft zangles

  Hoofdsemagram: lerares


  Algemene voorbeelden


  Bert is de bariton. Deze in 1956 te Den Haag geboren zanger woont in Loenen aan de Vecht. Na zijn rechtenstudie heeft Bert lessen gevolgd bij diverse zangleraressen aan het muzieklyceum en het conservatorium te Arnhem. Ook studeerde Bert bij de legendarische zangpedagoge Coby Riemersma en de bekende Salzburger professor Rudolf Knoll.

  http://www.hanvanwaaijen.nl/page/album

  Ik heb bij deze zangtrack heel sterk het oude rockgevoel dat we hadden in onze BlueBus periode. Lekker uithalen met een rauw randje aan m’n stembanden. Laat de zangleraressen het maar niet horen.

  http://www.songfestival.nl/index.php?id=weblog3js&tx_ttnews%5Btt_news%5D=2602&tx_ttnews%5BbackPid%5D=772&cHash=d10233c9ca

  Combinatiemogelijkheden


  met bezittelijk voornaamwoord


  • haar zanglerares
  • mijn zanglerares
  • zijn zanglerares

  Ana hoort de stem van Ursula voor de eerste keer bij haar zanglerares Bertollini. Dan is ze meteen verkocht en weet ze Ursula in haar orkest te introduceren waar ze weldra de eerste plaats in zal nemen.

  http://www.hotel-boekenlust.nl/bibliotheek/660-Silvia-Arazi-De-zanglerares.html,

  We zouden voor het eindexamenfeest een cabaretavond verzorgen in Bloems Wijnkelder [...]. Een avond vol parodieën op klassieke muziek, nonsens, abacadabrateksten. Ik verzorgde voornamelijk de overgangen met wonderlijke dansjes en vreemde sprongen. Het werd een enorm succes, alleen mijn zanglerares was furieus. Daarvoor had ze mij toch niet opgeleid.

  http://www.druffel.com/nlveen/herman.php3

  Dat frêle figuurtje met het bleke gezicht sluit de ogen, strekt de armen breed uit en omarmt twee eeuwen muziek in één lied. Nuno wil het nadien wel uitleggen. Hij zoekt druk naar zichzelf en iedereen trekt aan hem. Zijn zanglerares die vindt dat hij een uniek timbre heeft en ook andere wegen moet inslaan. Zijn vrienden die naar pop luisteren. Zijn manager die hem voor Ala wil behouden.

  De Standaard,

  met eigennaam


  • zanglerares Daniëla Bloem

  Volgens zanglerares Daniëla Bloem worden stemmen van zangers te veel geforceerd. Haar eigen(wijze) theorie vormt een radicale stem tegen het huidige zangonderwijs.

  http://retro.nrc.nl/W2/Lab/Profiel/Zingen/zanglerares.html,

  Met het vrolijkste nummer aller tijden ('Brand new day' uit de musical 'The Wizard of Oz') en een relativerend lied ('Het leven gaat z'n gangetje') zongen en dansten de ruim veertig leerlingen zich richting einde voorstelling. Dat zij met Hein van Bommel, zanglerares Tanja Barelds en danslerares Almira van Tiel menig uur hebben gezweet voor het eindresultaat, heeft artistieke vruchten afgeworpen.

  Meppeler Courant,