zaterdageditie


zaterdageditie 1.0

editie van een landelijk of regionaal dagblad die op zaterdag verschijnt, doorgaans met verschillende bijlagen, met meer puzzels, vacatures en advertenties dan gewoonlijk en veel dikker en daarom ook duurder dan die op de overige verschijningsdagen; zaterdagkrant

Algemene voorbeelden


Boven me woonde een steeds dementer wordende oude vrouw, die vaak mijn Volkskrant stal om hem midden in de huiskamer uit te spreiden en er haar behoefte op te doen, ofschoon ze een goed functionerend toilet bezat. Vooral de zaterdageditie had haar belangstelling, waarschijnlijk vanwege de vele bijlagen.

Engelenplaque, A.F.Th. van der Heijden,

Perry uitte zijn waarschuwing in een onderhoud met een hoge Chinese delegatie met onder andere de minister van financiën, Liu Zhongli, en de vice-president van de centrale bank, Dai Xianglong, aldus het Britse dagblad The Financial Times in zijn zaterdageditie.

NRC,

Ajax heeft grote belangstelling voor Gaston Taument. De Amsterdamse club deed de aanvaller van Feyenoord een lucratief aanbod voor vijf seizoenen. Dat meldde het "Rotterdams Dagblad" in zijn zaterdageditie.

De Standaard,

De Vlaamse minister van Leefmilieu en Tewerkstelling, Theo Kelchtermans, heeft een recht van antwoord ingediend bij Het Laatste Nieuws. Die krant had in de zaterdageditie een fotomontage afgedrukt van Kelchtermans en een bericht onder de titel "Kelchtermans liegt".

De Standaard,