zaterdagrit


zaterdagrit 1.0

(sport en recreatie; fietssport)

rit die op een zaterdag verreden wordt, op de fiets, met de auto of met de motor, hetzij ter ontspanning, hetzij als training, hetzij in wedstrijdverband; in het bijzonder: rit die op een zaterdag verreden wordt in een meerdaagse wielerwedstrijd of rally

Algemene voorbeelden


Als laatste zaterdagrit van het kalenderjaar (in 2010 op zaterdag 18 december!) wordt de traditionele Oliebollenrit verreden. Ook dan is de start om 09.30 uur in Wassenaar en de afstand zo'n 50 tot 60 km.

http://www.tcdekampioen.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=48&Itemid=56,

In de geschiedenis van de Ronde van Frankrijk is Berzin de eerste Rus die de gele trui draagt. De leiderstrui van Berzin is, hoe gek het ook mag klinken, niet het belangrijkste wapenfeit uit een dolle, historische zaterdagrit.

De Standaard,

De rally van Zweden maakt het warmste verloop mee uit zijn 46-jarige geschiedenis. Zaterdagmorgen was het zes graden boven nul met een helblauwe hemel. De meeste teams hadden het dan ook moeilijk om de juiste bandenkeuze te maken. Toch werd de zaterdagrit heel spectaculair, omdat iedere toprijder weleens een steek liet vallen.

De Standaard,

Vandaag de volledige zaterdagrit uitgezet. Ja, wij zijn er vroeg bij! Het belooft een prachtige rit te worden. De zondagrit moet nog volgen, maar ook dat zal de moeite worden. Don't miss it! Word lid van de Belgian Mustang & Cougar Club!

http://mustangforum.isookzo.nl/viewtopic.php?p=188537,

Indien hij in de zaterdagrit niet lek was gereden in de afdaling van de Tanneron zou Tom Steels in Juan-les-Pins allicht ook gewonnen hebben.

De Standaard,

Hét beeld van de zaterdagrit, misschien wel van de hele Dakar, was Belgisch. Boucher-Lootvoet in een gesmaakt nummertje Icarus. De landing was minder. De Toyota met de benen in de lucht. Wat versuft wrongen de twee zich uit hun geïmmbolizeerd vehikel, wenkten de net passerende VAB en dertien tellen waren ze al weer opgeslorpt door een stofwolk.

De Standaard,

Zaterdagrit auto's: 1. Ari Vatanen (Fin) Citroën 4u20.48; 2. Jean-Pierre Fontenay (Fra) Mitsubishi op 4.50; 3. Salvador Servia (Spa) Citroën op 5.01.

De Standaard,

Zaterdagrit motoren: 1. Fabrizo Meoni (Ita) KTM 4u25.18; 2. Edi Orioli (Ita) Yamaha op 9.35; 3. Richard Sainct (Fra) KTM op 15.41.

De Standaard,