zeewaardigheidscertificaat


zeewaardigheidscertificaat 1.0

(transport, verkeer en reizen; scheepsbouw en scheepvaart)

certificaat dat afgegeven wordt door een daartoe bevoegde instantie, waarin verklaard wordt dat een vaartuig voldoet aan alle eisen om ermee op zee te varen; zeewaardigheidsbewijs

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een zeewaardigheidscertificaat…

is een certificaat

  • [Toepassingsgebied of bereik] heeft betrekking op de zeewaardigheid van vaartuigen

    Hoofdsemagram: certificaat


    Algemene voorbeelden


    De beroepsvaart werkt met zeewaardigheidscertificaten en die moeten periodiek verlengd worden. Vergelijk het met een APK keuring maar met een iets ander kostenplaatje. Lloyds kent een iets ander uurtarief dan mijn autodealer.

    http://www.scientanova.com/2008/04/16/815-dansen-op-zee-met-urkers-5-de-inrichting-en-techniek-aan-boord/,

    Volgens rapporteur Josu Ortuondo Larrea [...] zijn er in de hele wereld 10.000 schepen die niet voldoen aan de internationale maritieme veiligheidseisen. Daarom zijn strengere regels nodig voor organisaties en instanties die belast zijn met de inspectie en controle van schepen en op grond daarvan een zeewaardigheidscertificaat afgeven, de zogeheten "classificatiebureaus". Deze organen voldoen niet allemaal aan de eisen.

    http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+PRESS+DN-20001130-1+0+DOC+XML+V0//NL,

    De Roompot was een houten driemasterfregat met koperen beplating. Het schip bezat de hoogste categorie zeewaardigheidscertificaat en had een grootte van 719 metrische ton of 379 lasten. (Eén last is ongeveer 3.000 liter) Op 3 maart 1845 vertrok De Roompot voor z'n eerste reis naar Indië.

    http://www.soortenbank.nl/soorten.php?soortengroep=duikgids&menuentry=inleiding&id=53&tab=foto

    Estuaire schepen met beperkt zeewaardigheidscertificaat die de kusthavens aandoen, worden in dit verband ook als binnenschepen beschouwd.

    http://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/api2.pl?lg=nl&pd=2008-02-07&numac=2008035151,

    Motorboot, Draco met trailer € 6.000. 1700dc benzine, bouwjaar 77 met zeewaardigheidscertificaat en vlaggenbrief fishfinder, slaapplaats 2 personen.

    http://www.koopjeskrant.be/beerschot_vlag_zd33827519.html

    Derhalve, als tweede verdedigingslinie tegen schepen die niet aan de normen voldoen, dient ook de havenstaat zorg te dragen voor de controle op de naleving van de vastgestelde internationale normen op het gebied van veiligheid, voorkoming van verontreiniging en de leef- en werkomstandigheden aan boord, waarbij wordt erkend dat inspectie in het kader van de havenstaatcontrole geen onderzoek is en de daarmee samenhangende inspectiedocumenten geen zeewaardigheidscertificaten zijn.

    http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2009:131:0057:01:NL:HTML,