zloty


zloty 1.0

afbeelding

Bron: LLudo
( CC BY-NC-SA 2.0 )

afbeelding

Bron: http://cenum.pl/katalog/Polska/II_RP/Obiegowe/
( Publiek domein )

(numismatiek en valuta)

munteenheid van Polen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Zloty…

is een munteenheid; is een eenheid

  • [Plaats] is de munteenheid van Polen

    Algemene voorbeelden


    Later in de middag kunnen de eerste zloty's (omrekenformule: tweederde deel is de waarde in guldens/centen) uitgegeven worden in een overdekt, bazaarachtig winkelcentrum.

    Meppeler Courant,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • Poolse zloty

    Rusland geeft eerste euro-obligatie uit [...]. Van schuldpapier in Slovaakse kronen of Poolse zloty's kijkt een doorwinterde obligatiebelegger al niet meer op.

    De Standaard,

    Op het toilet van een restaurant was ik dollars aan het omwisselen tegen Poolse zloty's, toen de politie de WC-deur inbeukte.

    Costa del Crimen, Stan Lauryssens,

    met telwoord ervoor


    • miljoen zloty
    • triljoen zloty
    • vijfhonderd zloty

    Samen bezaten ze net vijfhonderd zloty.

    Televisie, psychiaters, computers en andere griezelverhalen, Piet Grijs,

    Voordat de handel opende voorzag handelaar Sjilakovski van de Warschause commissionair Kant IMM vanmorgen desgevraagd al een vertwaalfvoudigde openingskoers van 6 miljoen zloty.

    NRC,

    Daarmee zou het begrotingstekort echter verder oplopen dan de voorziene drie triljoen zloty (negen miljard gulden) - vijf procent van het bruto nationaal produkt - die als limiet gold om in aanmerking te komen voor nieuwe kredieten van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) ter waarde van 1,3 miljard gulden.

    NRC,

    in voorzetselgroep


    • de koers van de zloty

    Het valt natuurlijk moeilijk aan te nemen dat het modale inkomen in die korte periode met twintig zou zijn vermenigvuldigd: de extreem lage koers van de zloty tijdens de eerste jaren van de overgang naar de markteconomie vertekent de vergelijking.

    De Standaard,

    De 60 miljoen dollar (115 miljoen gulden) die ING aanvankelijk in Slaski investeerde, is daarmee op papier meer dan verdertienvoudigd tot 771 miljoen dollar. De geringe waardedaling van de officiële koers van de zloty in de afgelopen anderhalve maand is daar bij inbegrepen.

    NRC,