zorgdragend


zorgdragend 1.0

de zorg voor iemand leverend, met name voor kinderen in het algemeen of voor hulpbehoevende kinderen en volwassenen in het bijzonder; de zorg voor iemands welzijn op zich nemend; voor iemand zorgend
Met betrekking tot hulpbehoevende personen hetzij beroepsmatig als zorgverlener, hetzij vrijwillig als mantelzorger.

Algemene voorbeelden


Vanaf het prille begin heeft Foton heel eigen accenten en prioriteiten gelegd. De aandacht gaat vooral uit naar de thuiszorg en de ondersteuning van de mantelzorg. Tweederde van de personen met dementie verblijven immers in de thuissituatie. Daar valt vooral de grote zorgbelasting op bij de zorgdragende familieleden.

http://www.lerenoverleven.org/downloads/Studiedagen%20-%20Lezingen/Deltour-Het-is-nooit-te-laat.pdf,

Het zelfvertrouwen keert weer terug, hoop wordt vernieuwd, jonge levens worden hersteld, waarden en normen worden weer ingevuld. De raadgeving en leiding komt tot stand door [...] zorgdragend personeel, met vele jaren ervaring in de verreikende effecten van drugs- en alcoholverslaving.

http://revivaljoy.typepad.com/burcht/rehabilitatie.html

Dementie is een ziekteproces met een enorme belasting voor de zorgdragende omgeving van de persoon met dementie. Om de draagkracht van de mantelzorgers te vergroten is er behoefte aan ondersteuning en informatie en moet de werking van de bestaande diensten op elkaar afgestemd worden.

http://www.vlaamsbrabant.be/welzijn-gezondheid/thuiszorg/informatie-dementie/index.jsp

De begeleiding van Privatescan is uitstekend: constant aanwezig en zorgdragend. De faciliteiten zijn prima! De medische onderzoeken werden duidelijk uitgelegd en begeleid. De resultaten waren (gelukkig) positief: je krijgt een gedegen uitleg en de mogelijkheid om iedere gewenste vraag te stellen.

http://www.privatescan.nl/gastenboek/276-professionele-en-zorgdragende-begeleiding-van-privatescan,

De vrijwilliger is aanwezig met hart en luisterend oor en praktische zorg en aandacht voor de terminale patiënt en diens omgeving. Indien nodig of raadzaam worden tijdelijke mantelzorgtaken overgenomen ter verlichting en ondersteuning van de zorgdragende familie/vrienden.

http://www.mantelzorgverlicht.nl/3/999/palliatieve-thuiszorg

We beginnen in deze wereld als kleine levenszaden. Al snel verzamelt het menselijke zaadje substantie om zich heen, waar de zorgdragende moeder ons van voorziet.

http://www.theosofie.net/sunrise/sunrise1999/novdec1999/liefde.html,

In de loop van een mensenleven is er vooreerst aandacht voor een gezonde fysieke ontwikkeling, waarbij basisbehoeften zoals voeding, kleding, onderdak, veiligheid aan de orde zijn. Noodzakelijk voor overleving van mensen is ook het omringd zijn met soortgenoten die een zorgdragende sociale omgeving vormen.

https://sites.google.com/site/lasourceducerf/liefde-als-bron-van-geluk-mia-leijssen,

In deze zomereditie van onze nieuwsbrief willen we u informeren over de projecten en vormingen die in Limburg plaats zullen vinden in het najaar van 2011. Zo stellen we u ondermeer voor: het praatcafé dementie in Tongeren [...], de vakantie voor personen met dementie en hun zorgdragend familielid.

http://212.123.17.130/nieuwsbrief_dementie/Nieuwsbrief.aspx?nbguid=9d4a2079-c74f-497a-afe9-30216664e30d,

Vaste verbindingen


Woordfamilie


Als deel van een afleiding


zorgdragend 2.0

zorg hebbend voor iemand (of een groep van personen); vervuld met zorg voor iemand; zorgzaam

Algemene voorbeelden


'Zeg me dat een condoom een niet onverdienstelijke bijrol in jullie samenzijn heeft gespeeld.' Het antwoord van Diana liet enkele seconden op zich wachten. 'Hij had wel iets meegenomen, maar ik denk niet dat het is wat je bedoelt.' Gazet van Antwerpen, haar lieve, zorgdragende, nooit ongeruste vriendin, keek haar nu koel aan, zat niet te wachten op het grapje en herhaalde, in andere woorden: 'Dus je wilt me nu vertellen dat je het zonder hebt gedaan? Geen bescherming? Niks? Nada?'

De langverwachte, Abdelkader Benali,

Mogelijk was Anacletus vroeger een slaaf of een vrijgelatene; zijn naam kwam veel voor onder slaven. Hij zou een 'herderlijk leidsman' zijn geweest, dat wil zeggen een zorgzame en zorgdragende leider.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Paus_Anacletus_I,

Op Zijn tijd nam de Heere, tot onze grote droefheid, na een periode van langzaam afnemende gezondheid, uit ons midden weg onze innig geliefde en zorgdragende moeder, grootmoeder en overgrootmoeder P. v.d. W-van 't H.

http://www.berichtenpagina.nl/main.php?theme=5&id=4437