zwavelrijk


zwavelrijk 1.0

veel zwavel bevattend; met een hoog zwavelgehalte
Vaak in attributief gebruik.

Algemene voorbeelden


Als het regent nemen de wortels van planten zwavelrijk MSM op. In slechts enkele uren kan de plant hele hoge concentraties zwavel opnemen. Het is dus begrijpelijk dat we vroeger veel zwavel uit vers, rauw plantmateriaal tot ons namen.

http://www.aldo-msm.com/geschiedenis.html

Steeds meer olie die in de wereld wordt opgepompt, is zwaar en zwavelrijk, heel anders dan de 'zoete' oliesoorten WTI en Brent.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/nieuws/article/detail/1311992/2007/09/10/Prijsvorming-olie-moet-anders.dhtml,

DexSil Gewrichten combineert Organic Silicium Bio-Activated met MSM (Zwavelrijk bestanddeel), Glucosamine en Chondroïtine. Deze stoffen beschermen het kraakbeen en helpen om de soepelheid van de gewrichten te behouden.

http://www.tamika.nl/product/187518/Dexsil-Gewrichten-Silicium-Bio-activated-Lichaamsgel&utm_source=tamika_affiliate4you&utm_medium=Affiliatie&utm_campaign=tamika_affiliate4you?utm_source=affiliate4You&utm_medium=affiliate&partnercode=437

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een zwavelrijke bodem

De metalen worden gevormd in een zwavelrijke bodem, terwijl de kristallen gevormd worden in een zoutrijke bodem. Alles hangt af van de natuurlijke verhoudingen.

http://www.herboplanet.be/spagyrie-en-spagyrotherapie-in-detail/metalen.html

  • zwavelrijke brandstof
  • zwavelrijke brandstoffen

Vliegtuigen die afwisselend getankt worden met zwavelarme en zwavelrijke brandstof ondervinden geen nadelige gevolgen.

NRC,

Verbranding van (zwavelrijke) fossiele brandstoffen zoals steenkool en zware stookolie leidt tot de uitstoot van zwaveldioxide (SO2) en roetdeeltjes.

http://www.hiw.kuleuven.ac.be/hiw/ned/xxieeuw/XXI0331.pdf

  • zwavelrijke klei

Volgens de milieubeweging zijn er steenbakkerijen die met de zwavelrijke Boomse klei werken en toch de strengere normen, opgelegd in recente provinciale vergunningen, als haalbaar aanvaarden.

http://docs.vlaamsparlement.be/website/htm-vrg/320616.html,

  • zwavelrijke neerslag

De jaren 1970-1990 waren de jaren van de zure regen. Stikstofrijke en zwavelrijke neerslag bemestte de heide. Daardoor werden de heidestruikjes sappiger voor de kevers, en werd het milieu voor de schimmels die in symbiose leven met de wortels van de Struikheide, minder plezierig.

http://www.ivngooi.nl/terreinen/zuiderheide/heide/vergrassing.html

  • zwavelrijke olie

De internationale oliehandel is op zoek naar verbeterde mechanismen om de prijs van een vat olie op de wereldmarkt te bepalen. "Het is absoluut een issue", zegt een Nederlandse analist. Het wordt van steeds groter belang, omdat steeds meer zware, zwavelrijke olie op de markt verschijnt, maar de prijs tot de dag van vandaag in hoge mate afhangt van de notering van lichte, zoete olie.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/nieuws/article/detail/1311992/2007/09/10/Prijsvorming-olie-moet-anders.dhtml,

  • zwavelrijk voedsel
  • zwavelrijke voedingsmiddelen
  • zwavelrijke producten
  • zwavelrijk eten

Zwavelrijk voedsel, zoals eieren, bonen, erwten, linzen en rammenas, is niet goed bij een nieraandoening. Ook voeding met oxaalzuur, zoals spinazie, rabarber, sla, asperges, spruitjes en zuurkool, hoort niet in een nierdieet.

http://home.tiscali.nl/passendevoeding/nieren.html

Zwavel wordt niet afgevoerd en maakt het kraakbeen hard, hierdoor lijdt men pijn. Oorzaak is vaak teveel zwavel. Wil je dit voorkomen, vermijdt dan zwavelrijk eten.

http://forum.dutchbodybuilding.com/f43/gewrichtspijn-preventie-behandeling-glucosamine-chondroitine-sulfaat-24083/index4.html,

Daarnaast is het goed om regelmatig scherpe, zwavelrijke voedingsmiddelen tot je te nemen als knoflook, ui, prei, radijs, hete pepers, mosterd e.d. Deze branden letterlijk parasieten en schimmels weg en ontklonteren je bloed.

http://www.fonteine.com/lever_gal_flush.html

Ik probeer zoveel mogelijk zwavelrijke producten te vermijden, al is het niet 100%. Ik doe het zeker nu 80%, dus weinig kaas, eieren, schaaldieren, geen kool en uisoorten en geen asperges, wijn of druiven of rozijnen.

http://www.scdiet.nl/bbs/viewtopic.php?t=2109&sid=a8ed1ff05511bc00d9d9cc4b6e055bbd,

  • zwavelrijk water

In Kurbad Quellenhof, dat hoort bij het gelijknamige, gerenommeerde en duurste hotel van de stad, dringt de onmiskenbare rotte-eierenlucht van het zwavelrijke water onmiddelijk mijn neus binnen bij het betreden van de veelbelovende hal.

NRC,

Ook tijdens de recente verbouwingen diende de bron als basis voor de 2000 m² wellnessruimte, één van de grootste in Zwitserland. Ze voedt het buitenbad met zwavelrijk water, dat aangewend wordt om reuma en huidaandoeningen te verlichten.

http://www.highlifeplus.com/wintersport-magazine-artikels/wellness/lenk-toont-klasse-in-een-subliem-kader/3,

Dergelijke schoorstenen blijken zich niet alleen in de diepzee te vormen, maar ook in de minder dan 200 m diepe zee die nu is onderzocht. Bij Kueishan worden ze 2-6 m hoog. De 9 tot nu toe hier gevonden schoorstenen stoten zeer zuur, zwavelrijk water uit (pH = 1,75-4,60), evenals gassen (vooral kooldioxide, stikstof, zuurstof, zwaveldioxide en zwavelwaterstof), bij een temperatuur van 65-116 °C.

http://www.kennislink.nl/publicaties/zwavel-uit-onderzeese-schoorstenen-zorgt-voor-speciaal-ecosysteem,

met bijwoord


  • bijzonder zwavelrijk
  • erg zwavelrijk
  • zeer zwavelrijk

Sirmione is een kleiner plaatsje aan het Gardameer. Het ligt aan de zuidkant. Omdat het water rond Sirmione bijzonder zwavelrijk is komen hier vaak mensen met jicht, reuma etc.

http://www.leerwiki.nl/Vakantie_aan_het_Gardameer,

Ik zie dat je koolsoorten erbij hebt gedaan. Die zou ik laten vallen. Ik eet in ieder geval nog geen koolsoorten of uienfamilie. Ze zijn ook zeer zwavelrijk.

http://www.scdiet.nl/bbs/viewtopic.php?t=2109&sid=a8ed1ff05511bc00d9d9cc4b6e055bbd,

Bij de Zoekerschool tot aan de grens met Gronau is de Dinkel gekanaliseerd. Hierbij kwam klei aan de oppervlakte. Deze klei is afgezet in het Onderkrijt (Hauterivien - Valanginien). Er zijn hier veel belemnieten gevonden. Ook zijn er pyrietknollen gevonden. De bodem is er erg zwavelrijk.

http://www.beleeflosserindediepte.nl/glanerbeekgroot.htm

Vaste verbindingen