zwerfkapitaal


zwerfkapitaal 1.0

(business, economie en financiën)

kapitaal zonder duidelijke bestwemming dat voor een korte tijdsperiode onderhands in de economie wordt geïnvesteerd en zich door het ontbreken van openbare cijfers aan het zicht onttrekt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Zwerfkapitaal…

is kapitaal; is een hoeveelheid

  • [Toepassingsgebied of bereik] heeft geen duidelijke bestemming

    Algemene voorbeelden


    ABP is één van de weinige grote pensioenfondsen die openlijk aangeven wat de kosten en opbrengsten zijn van beleggingen in zwerfkapitaal. De rendementen op dat geld lopen sterk uiteen.

    http://binnenland.nieuws.nl/430930

    Nederlandse pensioenfondsen zitten voor 11 miljard euro in zwerfkapitaal, de zogeheten hedgefondsen.

    http://www.ad.nl/ad/nl/1004/Economie/article/detail/52599/2006/09/30/11-Mld-euro-van-pensioenfondsen-in-zwerfkapitaal.dhtml

    Twijfel of de gedevalueerde dollar niet nog te hoog is gewaardeerd, houdt zwerfkapitaal in Europa, dat gedeeltelijk in aandelen wordt belegd.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=KBPERS01:002879004:mpeg21:a00290,

    Combinatiemogelijkheden


    als subject bij een werkwoord


    • ontstaan

    In tijden van onzekerheid willen de Arabische schatkistbewaarders de beschikbare kapitalen zo veilig mogelijk onderbrengen. Op deze wijze ontstaat veel zwerfkapitaal. De Arabische oliesjeiks hebben de vorige weken behoorlijk gesmeten met de dollars, waar ze van af wilden, omdat het risico van een koersvermindering dezer munt al dichterbij kwam.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010633470:mpeg21:a0118,

    met adjectief ervoor


    • het buitenlandse zwerfkapitaal

    Doordat het buitenlandse zwerfkapitaal via de algemene deviezenreserves een weg had gevonden in de Britse economie is er al geruime tijd in de Britse deviezenreserves onvoldoende marge om het wegtrekken van buitenlands geld tonder ernstige druk op het pond sterling te laten verlopen.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:011198851:mpeg21:a0514,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding