3D-voedselprinter


3D-voedselprinter 1.0

(neologisme)

3D-printer die op basis van eetbaar materiaal voedsel print

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een 3D-voedselprinter…

is een printer

      Algemene voorbeelden


      Een 3D-printer maakt driedimensionale objecten door het laag na laag opbouwen van een 3d-model, met gel of vloeistoffen die snel stollen. 3D-printen is razend populair. En het gaat hard. Ontwikkelaars zijn momenteel druk bezig met de 3D-voedselprinter. Met die printer kun je je eigen voedsel printen. Voordelen:

      http://www.rtl.nl/components/actueel/editienl/nieuws/2013/w10/schedel-geprint-met-3d-printer.xml,

      Marcelo Coelho en Amit Zoran van het MIT nemen de manier waarop wij ons voedsel bereiden op de schop. Gebaseerd op 3D-printtechniek hebben ze een 3D-voedselprinter ontworpen: de Digital Fabricator.

      http://www.kijkmagazine.nl/nieuws/honger-print-een-maaltijd/,

      De 3D voedselprinter is een soort van vierkante doos die bestaat uit een chassis, een printkop en elektronica die je als bouwpakket thuisgestuurd krijgt wanneer je er één koopt. De printer is echter nog niet puur gemaakt om eten te printen. Dit apparaat kan naast voedsel ook materialen printen zoals cement en siliconen.

      http://www.peoplecreatingvalue.com/nieuws/productinnovatie-3d-voedselprinten,

      Zou je met een 3D voedselprinter ook echt de kalkoen uit het begin van dit artikel kunnen maken? Of zoiets als een biefstuk? 'Nee, dat wordt erg lastig', beaamt Lipton. 'Je zou, om vlees met de printer te kunnen verwerken, dit eerst moeten fijnmaken tot een bruine pulp. Het is moeilijk om met die pulp vervolgens weer te structuur van een biefstuk te krijgen.'

      http://www.wetenschap24.nl/nieuws/artikelen/2011/november/Voedsel-uit-de-printer.html,

      Etymologie


      Aard herkomst inheems woord
      Vroegste datering 2010