Absurdië


Absurdië 1.0

(schertsend)

land dat er - naar het oordeel van de spreker of schrijver - absurde gewoonten, zeden, wetten, gebruiken e.d. op nahoudt; land vol absurditeiten; Absurdistan
Het woord is niet alleen schertsend, maar heeft vaak ook een uitgesproken negatieve bijklank.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Absurdië…

is een fictief land; is een land

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is fictief; houdt er absurde gewoonten, zeden, wetten, gebruiken e.d. op na

    Algemene voorbeelden


    Het "recht op zelfbeschikking" betekent voor elke rechtse splinter iets anders: de een wil een blank Zuid-Afrika met zwarte "thuislanden", de ander een blanke "volksstaat" op een plek waar zo min mogelijk zwarten wonen, en een derde eist Pretoria en omgeving op. De argumenten waarin de "eis" is vervat, komen soms rechtstreeks uit Absurdië.

    NRC,

    Onder druk van de federale regering poogt de Creg (Commissie voor de Regulering van Elektriciteit en Gas) de distributienettarieven te drukken in een poging om een verdere forse stijging van de elektriciteitsprijzen af te wenden. Volgens Tobback hoort de aanpak van de Creg thuis "in het koninkrijk Absurdië".

    http://www.archiefbefree.be/weblog/index.php/site/2007/01/,

    "Ik ben blij dat de Vlaamse Regering bekommerd is om dit probleem. De heer Tobback spreekt zelfs van "het koninkrijk Absurdië". Het is absurd dat op Vlaams vlak wordt geprobeerd om een sociale politiek te voeren, terwijl het federale niveau dit probeert af te schuiven op de belastingbetaler.

    http://www.vlaamsparlement.be/Proteus5/showJournaalLijn.action?id=485637,