Algerijnse


Algerijnse 1.0

vrouw met de Algerijnse nationaliteit; vrouw die behoort tot het Algerijnse volk; vrouw die afkomstig is uit Algerije; inwoonster van Algerije

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Algerijnse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    De Algerijnse Salima Ghezali van het weekblad La Nation is door het Amerikaanse blad World Press Review onderscheiden als 'Internationale journalist van het jaar' wegens haar berichtgeving over de strijd tussen de regering in Algiers en de moslimfundamentalisten.

    De Standaard,

    In Frankrijk zijn gemengde huwelijken veel gebruikelijker dan hier. Ik ken Algerijnen getrouwd met Françaises en Fransen getrouwd met Algerijnsen. No big deal, is daar heel normaal.

    http://www.maroc.nl/forums/nieuws-de-dag/348347-radicale-sharia-deskundige-haddad-weer-uitgenodigd-naar-nederland-4.html,

    In de groep "oorlog en onderdrukking" brengen verscheidene vrouwen uit ex-Joegoslavië hun getuigenis: onder hen de echtgenote van de vermiste journalist en dichter Glavasevic [...]. Andere getuigen in deze groep zijn de Algerijnse Malika Boussouf, de Tadzjiekse Amale Gadzeva (die moest toekijken toen haar twee dochters vermoord werden), de Palestijnse Hanan Abdallah en de Israëlische Ruthie Lerner.

    De Standaard,

    Ook Berkane wil in het arabisch schrijven, maar hij merkt dat hij door het Franse leven meer veranderd is dan hij had gedacht. Wanneer hij Nadjia ontmoet, ook een Algerijnse die in het buitenland woont, komen ze tot de conclusie dat het heerlijk is om elkaar in het arabisch lief te hebben.

    http://www.hotel-boekenlust.nl/bibliotheek/611-Assia-Djebar-Het-verloren-woord.html

    Twee slachtoffers van Noël zijn notaris Albrecht en senator Cantillion. Zij hebben er ooit voor gezorgd dat de Algerijnse Nedjma, - de beste hoer van club Tricky waar zij regelmatig kwamen - teruggestuurd werd naar haar land.

    http://www.boeken.net/wbnliterair/index.asp

    De Algerijnse Assia Djebar heeft een imposante lijst boeken gepubliceerd waarvan 'Het verloren woord' de meest recente is (2004).

    http://www.hotel-boekenlust.nl/bibliotheek/611-Assia-Djebar-Het-verloren-woord.html