Amsterdamse


Amsterdamse 1.0

vrouw die afkomstig is uit Amsterdam; inwoonster van Amsterdam

Semagram


Een Amsterdamse…

is een persoon

 • [Geslacht] is een vrouw

  Algemene voorbeelden


  Familie van Amsterdamse heeft eindelijk duidelijkheid na vliegramp. Onder de 239 inzittenden van rampvlucht 370, was één Nederlandse, de 50-jarige Surti Dahlia uit Amsterdam. Haar ex-man Leo Schuringa en haar familie in Indonesië hebben eindelijk duidelijkheid.

  http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/3622030/2014/03/25/Familie-van-Amsterdamse-heeft-eindelijk-duidelijkheid-na-vliegramp.dhtml,

  Ellen Snijder (1986) is het brein achter de social shopping site Fashionchick.nl. Deze geboren en getogen Amsterdamse heeft een grote passie voor kleding, schoenen en accessoires, maar ook een goede neus voor communicatie en marketing.

  http://www.oplus.nu/2009/07/16/in-de-zakenvrouw-spotlight-fashionchick-nl/,

  Snowboardster Nicolien Sauerbreij heeft komende week weinig tijd om te genieten van haar olympische titel. De 30-jarige Amsterdamse heeft dinsdag bij aankomst van de Nederlandse ploeg de publiekshuldiging in Haarlem. Een dag later staat het bezoek aan koningin Beatrix gepland en donderdag vertrekt ze naar Moskou, waar ze van plan is deel te nemen aan de wereldbekerwedstrijd.

  http://m.nu.nl/vancouver-in-het-vuur/2194573/drukke-week-sauerbreij.html,

  Rond 15.20 uur stond een 27-jarige vrouw uit Amsterdam bij de bushalte aan de Bunuellaan. Ze had haar telefoon in haar handen. Plotseling werd de telefoon uit haar handen getrokken door een onbekende jongen die vervolgens wegrende [...]. Even later kwam een melding uit een school dat daar een jongen naar binnen was gerend die niet op de school hoorde [...]. Hij bleek de telefoon van de Amsterdamse bij zich te hebben. De Amsterdamse heeft haar telefoon terug gekregen.

  http://www.politie.nl/nieuws/2014/februari/4/03-vrouw-bestolen-van-telefoon-verdachte-aangehouden.html,