Antilliaanse


Antilliaanse 1.0

vrouw die afkomstig is van de Nederlandse Antillen; inwoonster van de Nederlandse Antillen; vaak ook: immigrante uit de Nederlandse Antillen die zich in Nederland heeft gevestigd

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Antilliaanse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Een Antilliaanse schrijfster die een Afrikaans epos schrijft, hoe kan dat? "Ségou is geen Afrikaans boek", zegt Condé. "Het beschrijft Afrika vanuit de waarneming en het bewustzijn van een Antilliaanse. Ik denk dat Ségou niet door een Afrikaan geschreven had kunnen worden, omdat een Afrikaan geïnteresseerd is in de eigen lokale en sociale context, en niet in Afrika als totaliteit."

    NRC,

    Yvonne is een echte Antilliaanse, die je de heerlijkste traditionele lokale gerechten voorschotelt.

    http://www.caribemag.com/articles/Curacaomap/PlasaBieu

    Naast Ferdi en Virgil zien we hun moeder Martha en haar witte man Steef, de Surinaamse Angela (de ambitieuze vriendin van Virgil) en verder de Antilliaanse Ro en de Marokkaanse Mo, die voortdurend samen rondhangen in de platenzaak.

    http://www.miramedia.nl/media/files/Beeldritsen_soap.doc,

    Een Pers, een Somaliër, een gevluchte Irakees die een oog mist, een Afghaan die mank loopt en een zwaar uitgedoste, bijna vierkante Antilliaanse die soms vraagt of ze voor mag piepen, want het is bijna avond 'en dan gaat mijn padre van huis'.

    De langverwachte, Abdelkader Benali,

    Cosmic Illusions maakte afgelopen seizoen een groot geproduceerde Romeo 'n' Juliette over een nuffige Antilliaanse die verliefd wordt op een rasechte Surinamer.

    http://static.digischool.nl/ckv1/ckvdol/romeo2/judith_en_jamal.htm

    Haar eerste twee cd's ontvingen een Edison-nominatie, waardoor iedereen in een mum tijd wist wie Izaline Calister is [...]. De Antilliaanse, die haar liederen geregeld van Creoolse teksten voorziet, opent mystiek om vervolgens met een scala aan instrumenten een uitbundig feestje te creëren.

    http://www.izalinecalister.com/press/dutch_cdrevs/0405_rottdgbl.html,