Berlijnse


Berlijnse 1.0

vrouw die afkomstig is uit Berlijn; inwoonster van Berlijn

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Berlijnse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Bij de galavoorstelling was wél de 85-jarige Lilly Wust aanwezig. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog kreeg zij (moeder van vier kinderen) een stormachtige relatie met Felice Schragenheim, een joodse Berlijnse, die ruim een jaar duurde. Na een dagje aan het strand van de Wannsee werd Felice in augustus 1944 door de Gestapo opgepakt en afgevoerd naar een concentratiekamp.

    http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/2571190/1999/02/12/Duitse-pers-onthand-door-Aimee-und-Jaguar.dhtml,

    Tussen de optredens door is het hoofdpodium voor DJ IPEK [...]. Deze van oorsprong Turkse Berlijnse heeft een eigen, urban stijl ontwikkeld, waarin zij oosterse beats mixt met dance en traditionele Turkse muziek.

    http://www.indianfeelings.nl/evenementen/evenementen/wereldfeest-utrecht-op-27-juni-2004.html#.U1jsiYVdWEo,

    De Duitse sprintster Jenny Wolf neemt dit weekeinde bij de wereldbekerfinale schaatsen in Heerenveen afscheid [...]. Ze had geruime tijd het wereldrecord op de 500 meter in bezit. In Sotsji moest Wolf genoegen nemen met de zesde plaats. Een olympische titel ontbreekt op de lange erelijst van de Berlijnse, die nog niet weet wat ze gaat doen na haar actieve loopbaan als topsportster.

    http://www.ad.nl/ad/nl/1021/Meer-sport/article/detail/3613708/2014/03/15/Sprintster-Wolf-neemt-afscheid-in-Heerenveen.dhtml,