Dominicaanse


Dominicaanse 1.0

vrouw met de Dominicaanse nationaliteit; vrouw die behoort tot het Dominicaanse volk; vrouw die afkomstig is uit de Dominicaanse Republiek of uit Dominica; inwoonster van de Dominicaanse Republiek of van Dominica
Ook in toepassing op een vertegenwoordigster van een nationale sportploeg en dan meestal in het meervoud.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Dominicaanse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een Dominicaanse…

    is een persoon

    • [Geslacht] is een vrouw

      Algemene voorbeelden


      Ons team is nog uitgebreid met Marianne, een Dominicaanse die ook helpt vertalen en mee zal gaan naar de volgende locaties.

      http://thehuininkfamily.waarbenjij.nu/reisverslag/3290259/een-muis-in-huis,

      Het centrale personage is een Dominicaanse die, na jarenlang in New York te hebben gewoond, terugkeert naar haar land. Pas op het einde van het verhaal blijkt de wel zeer speciale band die zij met dictator Trujillo heeft gehad.

      http://vlaams-haiti-overleg.be/artikels/het-feest-van-de-bok,

      Bian-K Polonia heeft onlangs de videoclip van het nummer 'Ritmo de Caracol' opnieuw gelanceerd. Ze staat momenteel in de XTips met deze single. De Dominicaanse heeft inspiratie voor het refrein opgedaan uit het nummer 'Sopa de Caracol' van Banda Blanca. De groep uit Honduras scoorde een grote hit in 1991 met de track.

      http://www.funx.nl/index.php/muziek/nieuws/14751-dominicaanse-bian-k-polonia-doet-inspiratie-op-uit-jaren-90-hit,

      De Dominicaansen slaagden er alleen in de derde set in aan te haken. Tot halverwege die set ging het gelijk op, waarna Oranje een sterke eindsprint inzette.

      http://nos.nl/artikel/104983-selingers-sneltrein-dendert-door.html,

      Denny, een Dominicaanse die vier jaar geleden tot Italiaanse werd genaturaliseerd, deed mee aan de Miss-Italia-verkiezingen in Salsomaggiore.

      http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/429689/1996/09/09/Italiaanse-kijkers-voor-zwarte-miss-Italie.dhtml,

      De Belgen slaagden er niet in om de ban te breken en zagen de thuisploeg steeds verder weglopen: 20-13. De Dominicaansen haalden een paar krachtige aanvallen en goed geplaatste bloks boven en wonnen met 25-18.

      http://www.topvolleybelgium.be/2011/07/dominicaanse-juniores-verslaan-belgie-2/,

      "Ik ging vroeger veel naar Aruba. Mijn broer was getrouwd met een Arubaanse. Dan ging ik met een vriend zes weken daar naartoe. En ook naar Curaçao en Venezuela en de Dominicaanse Republiek. Dan kom je in contact met dat soort vrouwen". Dat werd niet altijd een succes. "Ik ben twee jaar getrouwd geweest met een Dominicaanse. Die was helemaal gek. En levensgevaarlijk ook. Wist ik ook niet, maar ze had in de Dominicaanse Republiek in de gevangenis gezeten."

      http://www.delftopzondag.nl/algemeen/kees-t-mannetje-werkt-al-vijftig-jaar-de-metaal-want-zo-het-nu-eenmaal-gelopen,