Duitse


Duitse 1.0

vrouw met de Duitse nationaliteit; vrouw die behoort tot het Duitse volk; vrouw die afkomstig is uit Duitsland; inwoonster van Duitsland
Ook, meestal in het meervoud, in toepassing op vertegenwoordigsters van een nationale sportploeg of andere groep.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Duitse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Hoofdsemagram: Duitser


    Algemene voorbeelden


    De Nederlandse voetbalsters zijn het EK in Zweden uitstekend begonnen met een 0-0 gelijkspel tegen Duitsland. De Duitsen wonnen de laatste vijf EK's en klopten Oranje onlangs nog met 5-0.

    http://nos.nl/artikel/528570-prima-start-voetbalvrouwen-op-ek.html,

    De vrouw was een Duitse, ze sprak met een zwaar accent. Andrea heette ze.

    De passievrucht, Karel Glastra van Loon,

    Bij de vrouwen leverden Steffi Graf en Arantxa Sanchez meer dan drie uur strijd. Uiteindelijk won de Duitse haar negentiende Grand Slamtitel door de derde set te winnen met 10-8.

    De Standaard,

    De reuzenslalom in Cortina d'Ampezzo was voor de Oostenrijkse veterane Anita Wachter. Met een tijd van 2'27''74 ging ze de Zweedse Erika Hansson (2'38''13) en de Duitse Katja Seizinger (2'38''14) vooraf.

    De Standaard,

    Van der Weijden had een klein aandeel in de zege van Van Dijk. Deze verraste de concurrentie, met name de Duitsen Angela Maurer en Britta Kamrau, door een zwarte badmuts over het hoofd te trekken in plaats van een witte. De titelfavoriete kon daardoor meteen na het beginsignaal wegsprinten, terwijl haar belangrijkste tegenstandsters abusievelijk op de voeten van Van der Weijden (met wit getooid) letten.

    De Telegraaf,

    Argwanend kijkt de Duitse van de boer naar haar echtgenoot en weer naar de boer. Haar neus steekt vooruit, de zware wenkbrauwen zijn opgetrokken. 'Het is toch zo leuk,' zegt ze plompverloren, 'bij mijn zuster in Thüringen komen de laatste tijd regelmatig kinderen van tewerkgestelden met vakantie.'

    Liefdesmeer & andere verhalen, Chaja Polak,

    Buiten het onweerlegbare feit, dat als bij hockey onze meisjes het op alle fronten fysiek winnen van de Duitsen [...] kan ik niet genoeg herhalen, dat het vrouwenvoetbal in Nederland jaarlijks met forse sprongen vooruit gaat.

    http://radaroligy.wordpress.com/2013/07/12/krenten-uit-de-waterige-pap/,

    Ze was een Duitse, geboren in Altona - al te na aan de vrije stad Hamburg - toentertijd de roodste en roerigste stad in Pruisen.

    Nathalie, Ger Verrips,

    De 23-jarige Thomas is in Nederland al twee seizoenen de concurrentie ontstegen. Ze kan zich op de internationale top richten. Op het Europees kampioenschap in Heerenveen werd ze tweede, achter de onaantastbare Duitse Gunda Niemann.

    NRC,

    Onze koning Albert is met een Duitse getrouwd en het is maar goed dat die sukkelaar het niet meer beleeft, hoe dat ze haar gunsten geeft aan jonge gunstelingen uit zijn verschillende regimenten.

    Het verdriet van België, Hugo Claus,

    Politie erbij, rechtszaak, de rechter gelooft de Duitse en Jan gaat twee weken de gevangenis in.

    Het pistool van de rekening, Jan Willem Holsbergen,

    Emma Hoth, een Duitse uit Oost-Pruisen, zesenzeventig en sinds 1946 wordt ze verteerd door heimwee.

    Het hooglied, Valère Depauw,