Elfstedentochtwinnares


Elfstedentochtwinnares 1.0

(sport en recreatie; cultuur en samenleving; (vooral) in Nederland)

winnares van de Elfstedentocht
Meestal gevolgd door de naam van de betreffende winnares. Pas sinds 1985 mogen ook vrouwen aan de wedstrijd deelnemen; aan de tourtocht doen vrouwen sinds 1912 mee.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Elfstedentochtwinnares…

is een winnares; is een persoon

  • [Toepassingsgebied of bereik] is de winnares van de Elfstedentocht
  • [Voorbeeld of specimen] is Klasina Seinstra (1997), Tineke Dijkshoorn (1986) of Lenie van der Hoorn (1985)

    Hoofdsemagram: winnares


    Algemene voorbeelden


    Altijd was het 'hollen, vliegen, snel, snel'. Dat wil Klasina Seinstra niet meer. Vandaag schaatst de Elfstedentochtwinnares haar laatste marathon. Nog één keer zweten voor een hoofdprijs: de KNSB-Cup. Maar daarna is de tijd aangebroken voor 'de leuke dingen'. "Ik wil mijn lichaam niet meer pijnigen."

    http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/2723031/1999/03/06/Lekkere-pijn-huist-in-het-rijk-der-fabelen.dhtml?utm_source=scherm1&utm_medium=button&utm_campaign=Cookiecheck,

    De regio heeft weer een schaatsmuseum. Die is gevestigd in molen De Korpershoek in Schipluiden en opende zaterdag tijdens de Westlandse Molendag zijn deuren. In het museum zijn onder meer oude schaatsen, notulen van IJsclub Vlietland en keramieken Goudse pijpen te vinden. Ook is het schaatspak van de Schipluidense Elfstedentochtwinnares Tineke Dijkshoorn te bewonderen.

    http://www.wos.nl/nieuws/item/20120702-schaatsmuseum-schipluiden-opent-zijn-deuren/,

    Het klinkt als een cliché, maar de waterval van vreugdetranen op de wangen van Elfstedentochtwinnares Klasina Seinstra (28) tonen aan dat de zin recht uit haar hart komt. De 28-jarige postbestelster uit Sint Johannesga wilde niets liever dan de felbegeerde titel op haar naam zetten. Nog geen uur na de finish van Henk Angenent stortte ze zich letterlijk over de eindstreep met een uitbundig 'Yes!'.

    http://krant.telegraaf.nl/krant/ditjaar/elfsteden/teksten/11.deelnemers.seinstra.jan6.html,

    Zonder te beseffen, dat ik kilometers lang achter een Elfstedentochtwinnares aanreed, schaatste ik in december op de Gouwzee achter Tineke Dijkshoorn aan.

    http://bertbreed.blogspot.nl/2011/02/tweestrijd.html,