Indische


Indische 1.0

vrouw met de Indiase nationaliteit; vrouw die behoort tot het Indiase volk; vrouw die afkomstig is uit India; inwoonster van India; Indiase

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Indische…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Hoofdsemagram: Indiër


    Algemene voorbeelden


    De libertair denkende Indische Shalmali Guttal van de organisatie 'Focus on the global South' drukt dit als volgt uit: "Mensen zijn niet meer vrij te kiezen welk voedsel ze telen, hoe ze hun kleren willen, hoe ze andere gebruiksvoorwerpen produceren."

    http://www.denar.yucom.be/archief/170/Barrez.htm

    Omdat hij mijn jongste zoon is, ga ik eerst naar Jamie die bij zijn moeder in Blackheath woont, in het zuidoosten van Londen. Zij is een Indische, van Goa.

    Costa del Crimen, Stan Lauryssens,

    Vandana Shiva, de Indische die internationale bekendheid geniet om haar campagnes voor een landbouw zonder chemicaliën en het recht van mensen op voedsel en voedselsoevereiniteit, stelt dat coladrankjes qua voedingswaarde toch al slecht zijn, maar dat cola met pesticiden dubbel slecht is.

    http://ipsnouvelles.be/news.php?idnews=2764

    Indische 2.0

    vrouw die behoort tot het volk dat oorspronkelijk het historische Indië, tijdens de Britse overheersing of daarvoor, bewoonde; inheemse bewoonster van het historische Indië

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een Indische…

    is een persoon

    • [Geslacht] is een vrouw

      Hoofdsemagram: Indiër


      Indische 3.0

      vrouw die behoort tot het volk dat oorspronkelijk het voormalige Nederlands-Indië bewoonde; inheemse bewoonster van het voormalige Nederlands-Indië; ook: vrouw die afstamt van familie uit Nederlands-Indië; vrouw die behoort tot de Indische Nederlanders

      Algemene voorbeelden


      Dat mevrouw Mijers een Indische was, bleek uit allerlei gewoonten en handelingen die als de motieven van een grondpatroon steeds terugkeerden in het weefsel van haar bestaan. Om de zoveel tijd kreeg zij bezoek van 'haar' klontong en van een speciale handelaar in batik. Zij wilde geen straatverkopers over de vloer.

      Sleuteloog, Hella S. Haasse,

      Zeven vragen aan Marischka Verbeek, eigenaar Savannah Bay. Waar kom je vandaan? Ik ben geboren in Utrecht in 1966, kind van een Hollandse vader en een Indische moeder [...]. Vanuit mijn eigen ervaring/positie als Indische (niet wit, niet zwart) en biseksuele (niet hetero, niet homo) heb ik een duidelijke voorkeur ontwikkeld voor de positie van "zijlijner": degene die niet bij één bepaalde groep of een 'kamp' hoort, maar die zich kritisch doch betrokken opstelt bij diverse sociale groepen en fenomenen.

      http://www.xs4all.nl/~savannah/

      Henry Louis Charles te Mechelen werd geboren op 16 oktober 1841 in Rembang. Hij was een zoon van Hendrik Louis te Mechelen en Johanna Wilhelmina Persijn. Zijn vader was een geboren Hollander, die al jaren in Rembang tabaksplanter was geweest. Zijn moeder was een Indische, die zowel Hollands, Indonesisch als Chinees bloed in zich verenigde.

      http://blog.seniorennet.be/renepersijn2006/archief.php?ID=43,