Litouwse


Litouwse 1.0

vrouw met de Litouwse nationaliteit; vrouw die behoort tot het Litouwse volk; vrouw die afkomstig is uit Litouwen; inwoonster van Litouwen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Litouwse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Ruta Meilutyte won na een spannend duel met Joelia Jefimova haar tweede gouden medaille van deze EK. De Litouwse, die op de 100 wisselslag ook goud veroverde, bleef met 1.02,92 de Russin (goud op de 50 en 200 school) 0,04 voor.

    http://nos.nl/artikel/586954-goud-kromowidjojo-op-50-vrij.html,

    Er werden tijdens de Olympische Spelen zeven atleten betrapt op het gebruik van verboden stimulerende middelen. Bij een Ierse atlete ging het om een relatief onschuldige neusspray, bij vijf Russen en een Litouwse om bromantan.

    De Standaard,

    De zege in de Crosscup in Roeselare ging naar Philip Mosima, de derde Kenyaanse overwinning in dit regelmatigheidscriterium. Bij de vrouwen won de Litouwse Statkouvene voor de derde maal.

    De Standaard,

    Mirjam Melchers heeft in de Holland Ladies Tour de oranje leiderstrui overgenomen van Diana Ziliute, de Litouwse die in de ochtenduren haar tweede opeenvolgende etappezege had geboekt.

    http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/673809/2003/09/03/Melchers-na-tijdrit-nieuwe-heerseres-in-vrouwenronde.dhtml,

    Zoals reeds zo vaak deze winter wachtte Stefania Statkouvene de laatste meters af om zich te tonen en met de zege te gaan lopen. Daardoor is de Litouwse zo goed als zeker van de eindzege in de Crosscup, waarvoor het BK voor het eerst meetelde.

    De Standaard,