Luxemburgse


Luxemburgse 1.0

vrouw met de Luxemburgse nationaliteit; vrouw die behoort tot het Luxemburgse volk; vrouw die afkomstig is uit het Groothertogdom Luxemburg; inwoonster van het Groothertogdom Luxemburg; ook: vrouw uit de stad Luxemburg, uit het gelijknamige kanton of district in het Groothertogdom Luxemburg of uit de Belgische provincie Luxemburg

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Luxemburgse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Voor Michaëlla Krajicek zit de Australian Open er na één ronde al op. Zij verloor vanochtend van een Luxemburgse, die lager op de wereldranglijst staat.

    http://www.misakrajicek.nl/artikel.php?id=168,

    Een Luxemburgse die in het Groothertogdom Luxemburg woont, kan na de geboorte van haar kind van de Luxemburgse staat voor het geval dat zij halve dagen werkt maar ook indien zij helemaal niet werkt een toelage ontvangen voor de opvoeding van haar kind. Deze vergoeding valt onder de regeling "ouderschapsuitkering" en wordt gedurende twee jaar uitbetaald.

    http://eur-lex.europa.eu/Notice.do?mode=dbl&lang=nl&ihmlang=nl&lng1=nl,nl&lng2=da,de,el,en,es,fi,fr,it,nl,pt,sv,&val=377344:cs,

    De Beverense was de snelste bij de zwemproef. Kathleen mocht, met één minuut bonus op Nederlandse Pepels en de Duitse Scheithauer, als eerste de koersfiets op. De Rider-atlete moest bij het wielerlabeur, op een zwaar hellend parkoers, buigen voor het meesterschap van de Zwitserse Natasha Badmann. Na zeven ETU-manches blijft onze landgenote Mieke Suys bij de vrouwen nog steeds aan de leiding. Ze totaliseert 530 punten en gaat daarmee de Spaanse Blanco (495), de Duitse Scheithauer (420), de Luxemburgse Kemp (415) en Kathleen Smet (375 punten) vooraf.

    De Standaard,

    "Zo'n bonus van pakweg tweemaal vijftien seconden is altijd mooi meegenomen", lachte Suys. "En aangezien het verschil tussen winst en verlies op een kampioenschap vaak in de details ligt, was het de moeite om speciaal te letten op de wissels. Zekerheid over het podium kreeg ik halfweg het fietsen. Ik zag een kopgroepje van vier meisjes - met daarin Smet - en ik kwam zonder in het rood te gaan op mijn eentje dichterbij. Tijdens het lopen had ik direct de Duitse Ute Muckel en de Luxemburgse Kemp-Arendt in het vizier."

    De Standaard,