Mozambikaanse


Mozambikaanse 1.0

vrouw met de Mozambikaanse nationaliteit; vrouw die behoort tot het Mozambikaanse volk; vrouw die afkomstig is uit Mozambique; inwoonster van Mozambique

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Mozambikaanse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Ook de Mozambikaanse Maria Mutola grijpt hoog. De 1.56.40 die de (toen nog) Oost-Duitse Christina Wachtel negen jaar geleden liep, is het doel.

    De Standaard,

    In haar vorig jaar verschenen studie over de "impact van gewapende conflicten op kinderen" stelt de Mozambikaanse Gracha Machel dat de aankomst van een VN-troepenmacht in sommige conflictgebieden aanleiding geeft tot kinderprostitutie.

    De Standaard,

    Op het sterfbed van haar moeder krijgt Laurentina Manso, een Mozambikaanse die in Lissabon woont, te horen dat ze geadopteerd is. Ze is de dochter van een in het kraambed overleden meisje en de Angolese zanger-muzikant Faustino Manso.

    http://www.boekbeschrijvingen.nl/agualusa-jose/agualusa2.html

    Per lopende meter was de inzet van een sportprestatie zelden groter dan bij de 800 meter die Maria de Lourdes Mutola gisteren afwerkte op de Memorial Ivo Van Damme. Een tweede plaats had haar geen cent opgeleverd, maar door haar vlotte winst was de bijna 31-jarige Mozambikaanse meteen de Golden League-jackpot van één miljoen dollar rijker.

    http://www.standaard.be/cnt/dst06092003_108,

    Mutola leverde extra waar voor haar vorstelijke bonus door de twee ronden tijdens ideale weersomtandigheden af te leggen in 1.55,72, goed voor de beste jaarprestatie. De Mozambikaanse bewees eens te meer dat zij hoogstwaarschijnlijk wereldkampioene zou zijn geworden in Göteborg als zij niet in de halve finales gediskwalificeerd was.

    Meppeler Courant,