Noorse


Noorse 1.0

vrouw met de Noorse nationaliteit; vrouw die behoort tot het Noorse volk; vrouw die afkomstig is uit Noorwegen; inwoonster van Noorwegen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Noorse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Hoofdsemagram: Noor


    Algemene voorbeelden


    Slechts één atlete slaagde er ooit in dezelfde marathon negen keer winnend af te sluiten. Dat is de inmiddels legendarische Noorse Grete Waitz die dat in New York presteerde.

    Meppeler Courant,

    'Komt u uit Noorwegen?' 'Dat niet' zei Hanna. 'We zijn helemaal Zweeds maar we hebben aan de grens gewoond. Mijn vader kwam wel uit Noorwegen en mijn zuster is Noorse.'

    Anna, Hanna en Johanna, Marianne Fredriksson,

    Na 50 jaar kan de 103-jarige Noorse Marta Moldvar opnieuw zien. Na een operatie wegens grauwe staar zei de vrouw, die op het eiland Sunmore woont: "Het is alsof ik in een andere wereld opnieuw ben geboren".

    De Standaard,

    Leen Nelis heeft op het EK powerliften brons behaald in de kategorie tot 65 kg. De Noorse Tone Edvardsen werd tweede. Het goud was voor de Russin Marina Zhguleva (542,5 kg).

    De Standaard,

    Daniëlla Somers bokst vanavond in Las Vegas tegen de Mexicaanse Nieves Garcia, zevende op de wereldranglijst. De eerste partij van een Amerikaanse tournee die in elkaar werd gebokst door Don King. De roemruchte manager kwam onder de indruk van onze landgenote toen die de Noorse Helga Risoy de wereldtitel afhandig maakte middels een gebroken neus.

    De Standaard,

    Kwan is de op twee na jongste wereldkampioene uit de geschiedenis van het kunstrijden. De legendarische Noorse Sonia Henie (1927) en Oksana Baiul uit de Oekraïne (1993) waren nog jonger.

    De Standaard,

    "Waarom gaat Greenpeace niet naar Spanje om tegen het stierevechten te protesteren? Dat is echt veel wreder dan de walvisvaart", verzucht een Noorse.

    NRC,

    De Noorse Anita Haakenstad, net gebruind terug van een trainingsstage op Lanzarote, finishte als derde.

    Meppeler Courant,

    Dezillie, eerste, derde en achtste op de tweede wedstrijddag, moet in het algemeen klassement de Noorse Karianne Eikeland voor laten gaan.

    De Standaard,

    Een andere opmerkelijke gebeurtenis in 1995 vond plaats in Las Vegas. Daar versloeg de Antwerpse Daniëlla Somers de Noorse Helga Risoy door technisch knock-out in de tweede ronde en werd zo wereldkampioene in het lichtwelter bij de Women's International Boxing Federation.

    http://www.sportchiefs.com/ringside/99121301.htm,