Parijse


Parijse 1.0

vrouw die afkomstig is uit Parijs; inwoonster van Parijs

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Parijse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Zo'n twintig artiesten deden mee aan de audities van de MIVB. Daar konden ze een certificaat krijgen om een jaar in de metrostations te spelen [...]. Het hoogtepunt van de dag verzorgde een Parijse die naar de artiestennaam Ella Rogers luistert. "Ik ben enorm nerveus", stamelde ze. "Ik heb zelfs moeten huilen voor deze auditie." De zenuwen speelden de flamboyante vrouw duidelijk parten, maar ze bracht toch een geslaagde versie van Ray Charles.

    http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-brussel/kleurrijke-bende-op-auditie-mivb-a1865020/,

    Lagarde [...] raakte niet in paniek en durfde de confrontatie met andere critici aan. Een kritische student, die aanvankelijk van de microfoon werd weggehouden, kreeg van haar expliciet de gelegenheid zijn vraag toch te stellen. Die luidde: waarom dringt het IMF kapitalisme op aan Afrika? De geboren Parijse – die minister van Financiën was onder Sarkozy en daarvoor directeur bij managementconsultant Baker McKenzie, reageerde niet bedreigd, maar vol begrip. Goed punt, vond ze. Weer haalde ze een onderzoek aan: een te grote scheiding tussen arm en rijk is niet goed voor groei, merkte ze op.

    http://politiek.thepostonline.nl/2013/05/07/christine-lagarde-for-president/,

    William zet ons af aan de péage richting Orléans (we zouden graag aan de kant van de Loire willen wandelen). We worden meegenomen door een Hélène, een jonge Parijse die niet ver van Chateauroux woont.

    http://eliah.travellerspoint.com/s6/,