Wereldzwembond


Wereldzwembond 1.0

(sport en recreatie; watersport)

internationale zwembond, te weten de FINA (Fédération Internationale de Natation); Wereldzwemfederatie

Semagram (extra betekenisinformatie)


De Wereldzwembond…

is een sportbond; is een organisatie

      Hoofdsemagram: FINA


      Algemene voorbeelden


      De FINA (Wereldzwembond) heeft de KNZB gevraagd deze zomer, op 7 en 8 augustus, gastheer van de FINA Swimming World Cup te zijn. De Swimming World Cup is een circuit met een 8 tal kortebaan wedstrijden dat onder auspiciën van de Wereldzwembond FINA, verspreid over de hele wereld wordt georganiseerd.

      http://www.eindhoven.nl/stad/evenementen/FINA-vraagt-KNZB-voor-organisatie-van-eerste-World-Cup-2013.htm,

      Foster is de eerste binnen de 23 seconden op de 50 vlinder. De Australiër Michael Klim zwom de afstand vorig jaar juni in Canberra in 23,11. Die toptijd is door de FINA nooit erkend. Het betrof destijds een snelheidstest van Klim, die kennelijk niet was aangemeld als officiële wedstrijd. Bovendien eist de wereldzwembond een dopingcontrole om een wereldrecord in de boeken te zetten.

      De Telegraaf,

      De wereldzwembond (FINA) heeft gisteren strenge maatregelen aangekondigd in de strijd tegen doping.

      NRC,

      De wereldzwembond (FINA) is gisteren bij het speciale congres aan de vooravond van de wereldkampioenschappen kortebaan in Moskou unaniem akkoord gegaan met de invoering van een bloedtest in de strijd tegen doping.

      http://vorige.nrc.nl/krant/article1519620.ece,

      In de vorm waarin ze, ondanks de korte voorbereiding, in Japan verkeert, twijfelt niemand er aan dat De Bruijn morgen haar totaalaantal individuele WK-medailles op drie bepaalt. Anno 2001 zijn het slechts grote, lompe tegenstanders die haar van de hoogste trede van het ereschavot kunnen afhouden. De FINA is bijvoorbeeld zo'n logge sta-in-de-weg, getuige de ondeskundige wijze waarop de wereldzwembond het programma van de negende WK in elkaar heeft geflanst.

      De Telegraaf,

      China heeft een dringend beroep gedaan op het Internationaal Olympisch Komitee (IOK) en de wereldzwembond (Fina) om de Australische wereldrekordhoudster Samantha Riley wegens het gebruik van doping te schorsen.

      De Standaard,

      Combinatiemogelijkheden


      met substantief ervoor


      • (de) Wereldzwembond FINA

      Lance Armstrong mag toch niet meedoen aan het regionale zwemkampioenschap dit weekeinde in Texas. Dat heeft de wereldzwembond FINA bepaald.

      http://plaatsen.inhetnieuws.nl/Texas,

      De wereldzwembond FINA heeft bevestigd dat er een procedure loopt voor het Internationaal Sporttribunaal TAS in Lausanne, na een positieve antidopingcontrole door het Australische Antidopingbureau (ASADA). De FINA weigerde wel namen te noemen.

      http://sport.be.msn.com/nl/andere/article.html?Article_ID=198689,

      De wereldzwembond FINA heeft de Nederlandse jeugdzwemster L. van H. voor twee jaar geschorst. Het meisje is zo zwaar gestraft omdat ze weigerde mee te werken aan een dopingcontrole tijdens een nationale wedstrijd.

      http://www.planetpro.nl/planet/show/id=69156/contentid=379519/sc=02f6ec,

      Wereldzwembond FINA heeft wegens het niet naleven van dopingregels drie zwemmers voor maanden geschorst. De Spaanse S. G. heeft de zwaarste straf aan zijn zwembroek: hij mag een jaar lang niet in wedstrijden uitkomen. S. G. miste binnen een tijdbestek van 18 maanden drie dopingcontroles.

      http://www.hollandswimming.nl/index.php/component/content/article/1-laatste-nieuws/3594-wereldzwembond-fina-plotseling-op-dopingjacht-.html,