aansluitingstreffer

aansluitingstreffer 1.0

(voetbal; sport en recreatie)

doelpunt waardoor een eerder opgelopen achterstand in een voetbalwedstrijd tot een verschil van één doelpunt wordt teruggebracht; doelpunt dat achterstand verkleint

Algemene voorbeelden

Het werd nog even spannend na een 'anschlusstor' van Geldrop, maar verder liet Marijn het niet komen.

(onbekend)

Vier minuten later tekende de gastheer voor de aansluitingstreffer. Kort voor het eind leek ASVD alsnog langszij te komen, maar keeper Frens de Weerd ranselde een terecht gegeven penalty uit zijn kooi en redde daarmee twee kostbare punten.

Meppeler Courant,

In de tweede helft een feller spelend MSC wat ook in kansen resulteerde. Maar de aansluitingstreffer bleef uit.

Na een in tweeën genomen corner wisten de bezoekers de aansluitingstreffer te produceren.

De uit Duitsland gehaalde term 'Anschlusstor' wordt klakkeloos vertaald met 'aansluitingstreffer' en men gaat er voor het gemak van uit dat een aansluitingstreffer bijvoorbeeld wordt gemaakt bij de stand 4–2 (het wordt 4–3). Fout. Een Anschlusstor is al de tegentreffer bij 4–0, wanneer het 4–1 wordt.

Elsevier,

Weer stond Lex Ploeger op de goede plaats om het bedenksel van zijn ploeggenoten van een vet uitroepteken te voorzien, 2-3. De geschiedenis herhaalde zich echter. Scagha mocht maar heel kort van de aansluitingstreffer genieten. Mourit Benerroua gaf een pass van Wezel een doeltreffend vervolg, 2-4.