anschlusstor


anschlusstor 1.0

(voetbal; sport en recreatie)

doelpunt waardoor een eerder opgelopen achterstand in een voetbalwedstrijd tot een verschil van één doelpunt wordt teruggebracht; doelpunt dat achterstand verkleint tot één doelpunt; aansluitingstreffer
Uit het Duits overgenomen woorden worden in het Nederlands officieel met een kleine letter gespeld, maar meestal tref je dit woord aan met een hoofdletter, zoals in het Duits.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een anschlusstor…

is een doelpunt

      Algemene voorbeelden


      Vanaf elf meter wist Barry Smith óók raad met zo'n buitenkansje: 3-2. Voor zover van enig verband nog sprake, betekende die 'anschlusstor', dat het laatste restje vertrouwen van GLZ in rook opging.

      https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010961228:mpeg21:a0786,

      Nadat Maarten zich gemeld had en inviel kwam er meer balvastheid in de voorhoede en dit leidde voor de rust nog tot de Anschlußtor. Gemaakt door Maarten, in dit geval de gouden wissel.

      http://vew4ever.ditismijnteam.nl/blog/542679-how-low-can-you-go-.html

      Het werd nog even spannend na een 'anschlusstor' van Geldrop, maar verder liet Marijn het niet komen.

      https://www.rkvvo.nl/113/23705/uitslagen/wedstrijd-details/?tab=3,

      De Anschlußtor moet het begin zijn van een waar offensief. Dusseldorp brengt Joao Marcos en Mo Riyani voor de tegenvallende Dadda en Di Lallo. Het offensief lijkt er direct na de goal ook even te komen.

      http://lb03.net/slecht-fortuna-laat-punt-liggen/

      Daarna werd er genoten van een heerlijk kopje thee in de rust. Hierbij hamerde de trainer op een fel begin in de 2e helft, want een 'Anschlußtor' moest koste wat het kost voorkomen worden.

      http://svvasse.nl/?page=readItem&item=914