amateurcarrière


amateurcarrière 1.0

carrière van een amateur; carrière van iemand die zijn of haar sport uit liefhebberij beoefent; carrière die een sportman of sportvrouw als amateur heeft gemaakt; carrière als amateursporter; soms ook: carrière van iemand die een vak of kunst uit liefhebberij beoefent; amateurloopbaan
Zie voor de combinatiemogelijkheden het meer gangbare antoniem profcarrière en het synoniem amateurloopbaan.
Zie ook : profcarrière

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een amateurcarrière…

is een carrière

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de carrière van een amateur, in het bijzonder van een sportman of vrouw die zijn of haar sport uit liefhebberij beoefent

    Algemene voorbeelden


    Niet iedere golfer komt in aanmerking voor Golf Team Holland. Alleen toptalenten in Nederland komen hiervoor in aanmerking. De prestaties en selectiecriteria zijn zwaar. Succes in de amateurcarrière is een absolute voorwaarde om te kunnen deelnemen.

    http://www.golfteamholland.nl/organisatie.html

    Voor Joop Zoetemelk, een open boek ontweek Zoetemelk geen enkele vraag [...]. Hij gunde de auteurs een blik in zijn ziel. Hij is eerlijk en uitgesproken over zijn jeugd en het gezin waarin hij opgroeide, zijn opmerkelijke amateurcarrière en de hoogte- en dieptepunten van zijn lange loopbaan als professional.

    http://www.mijnleescadeau.nl/boeken/j/joop-zoetemelk-een-open-boek-jacob-bergsma-joop-holthausen-en-peter-ouwerkerk.php

    Jackson wint 25 van zijn 28 amateurkampen, waarvan 21 met knock-out. Mooie cijfers, al kan je bezwaarlijk spreken van een doorgedreven voorbereiding op het profboksen; amateurcarrières van honderd of meer gevechten zijn geen uitzondering.

    http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=FA248TPU,

    De Flandria Boxing Club had tijdens WO II de drie beste zwaargewichten binnen zijn muren. Robenseyn werd geboren in Wevelgem waar hij zijn amateurcarrière startte. Hij had er zijn stijl ontwikkeld en dus kostte het Theo Vanhaverbeke heel wat tijd en geduld om zijn stijl om te scholen naar de stijl van de Flandria Boxing Club.

    http://www.oostende.be/product.aspx?id=11527

    Na 16 jaren een grote bijdrage te leveren aan de sportieve prestaties, van met name het eerste team van PSV'35, heeft Ralf Sonntag besloten om zijn amateurcarrière bij PSV'35 1 "vaarwel" te zeggen.

    http://www.psv35.nl/index.php/info/nieuws/759-vrijdag-3-juni-afscheidswedstrijd-ralf-sonntag,

    In 1960 haalde Sjoukje zilver bij het WK en de Olympische Winterspelen. Joan Haanappel werd bij beide evenementen vijfde. Voor Joan was dat het einde van haar amateurcarrière. Ze kon niet goed op tegen de wedstrijdspanning en besloot professioneel te gaan schaatsen bij de Wiener Eisrevue.

    http://reload1.geschiedenis.vpro.nl/artikelen/44338850/

    De mooiste momenten uit haar amateurcarrière waren het winnen van het Nationaal Open (2007), het NK Matchplay dames (2007), een 12e plek op het Individueel EK (2007) en een 2e plek met het Nederlands Dames Team op het Europese Landen Team Kampioenschappen in Zweden (2008).

    http://www.ogcgolf.nl/120119-kyra-van-leeuwen.html,

    De wieleropleiding beoogt geen directe resultaten, maar bereidt op een amateur- of profcarrière voor.

    http://home.planetinternet.be/~cdbsokta/sport/index.htm

    Korte amateurcarrière bij Holland Opera. Heerlijke tijd bij het Weens Minitheater in het Zeeheldenkwartier.

    http://deoud-hagenaar.nl/index.php?option=com_phocadownload&view=category&download=71:8ste-nummer-de-oud-hagenaar&id=2.,