balletleraar


balletleraar 1.0

iemand die voor zijn beroep balletles geeft

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een balletleraar…

is een persoon

  • [Gebied] doceert ballet

    Hoofdsemagram: leraar


    Algemene voorbeelden


    De kleren moeten strak om het lichaam zitten. Alleen zo kan de balletleraar zien of een balletdanser goed beweegt.

    http://www.docukit.nl/inhoud/docukit.asp?nummer=NEW75&opmaak=extern,

    Verder moeten balletdansers beschikken over het nodige schoeisel, zijnde de klassieke balletschoenen, om makkelijk te kunnen bewegen over de dansvloer. De balletleraar zal in ieder geval altijd uitleg geven bij de inschrijving over welk materiaal het best gebruikt kan worden tijdens zowel de lessen als mogelijke opvoeringen.

    http://www.dans-info.net/soorten-dansen/ballet/

    In de jaren '80 zette Degas zijn werk steeds gedrevener voort, geconcentreerd op steeds minder motieven [...]. Uit de balletschilderijen verdwenen, op een paar uitzonderingen na, de anekdotische elementen, zoals balletleraren, toekijkende vereerders of krant lezende wachtende moeders

    http://users.telenet.be/websthetica/DEF.htm

    Ze volgde tevens les en stages bij talrijke balletleraars waaronder de bekenste zijn: - Maurice Bèjart [...], - Frie Stenuit, gediplomeerde pedagoge en choreografe.

    http://www.thestation.be/joomla/index.php/cursussen/ballet,

    balletleraar 1.1

    man die voor zijn beroep balletles geeft

    Algemene voorbeelden


    Als de les erop zit worden de rokken nonchalant in een grote plastic tas gepropt. Er is dat uur heel hard gewerkt onder leiding van balletleraar Martin van Hooft, die zijn leerlingen stevig aanpakt [...]. Zijn medewerkster, balletlerares Jos Lasschuijt, geeft les aan de jongeren tussen 5 en 20 jaar.

    http://www.trouw.nl/krantenarchief/1994/07/19/2642260/_Hoe_moet_je_kijken_Minou____Heel_arrogant__.html,

    Niet iedere leerling moet op pointes overgaan - de eindbeslissing ligt bij de ballet leraar of lerares. Op pointes is het de onderrug die de spanning draagt, dus een sterke rug ontwikkeld in meerdere jaren van balletles en goede basishouding is noodzakelijk.

    http://www.edmundvangroningen.nl/spitzentechniek,