behandelmogelijkheid


behandelmogelijkheid 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg)

mogelijkheid om een patiënt of diens medische klachten, ziekte e.d. te behandelen; mogelijkheid tot medische behandeling; behandelingsmogelijkheid
Minder gebruikelijk dan het synoniem behandelingsmogelijkheid.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een behandelmogelijkheid…

is een mogelijkheid

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een patiënt of diens medische klachten, ziekte e.d.

    Algemene voorbeelden


    Bij De Nationale Reumalijn werken: professionele voorlichters: zij informeren u over reumatische aandoeningen, behandelmogelijkheden, hulpmiddelen en het verkrijgen van aanpassingen.

    http://www.reumafonds.nl/default.htm

    Een andere behandelmogelijkheid is zogenaamde fenestratie van de cysten. Deze behandeling wordt via een kijkoperatie uitgevoerd. Cysten worden hierbij aangeprikt en leeggezogen.

    http://www.leverpatientenvereniging.nl/nlv-nieuws/349-behandeling-van-de-polycysteuze-lever.html,

    Als er helemaal geen goede zaadcellen worden aangetroffen of het paar kiest niet voor de andere behandelmogelijkheden, kan KID (Kunstmatige Inseminatie met Donorzaad) wellicht een optie zijn.

    http://www.freya.nl/

    Waar ligt de grens voor een behandelmogelijkheid bij grote pupillen? M.a.w. wat zijn grote pupillen? Pupilgrootte is 8 mm en 7,5 mm. Ik heb een quick scan laten doen, er werd zelfs gezegd dat er een behandelmogelijkheid is.

    http://www.ooglasertrefpunt.nl/forum/viewtopic.php?t=192,

    De student is in staat om de vele behandelmogelijkheden en benaderingswijzen, die in de praktijk aangeboden en verkondigd worden, kritisch, met wetenschappelijke ingesteldheid, met zin voor realiteit en rationeel te evalueren.

    http://www.ha.be/gezondheidszorg/opleidingen/index.cfm?section_id=2

    Ten slotte moet iedere hulpverlener weten waar de grenzen van de eigen behandelmogelijkheden liggen en wanneer doorverwijzen de enige juiste optie is.

    http://www.atma-instituut.org/

    Op dit moment proberen fysiotherapeuten met behulp van allerlei wetenschappelijk strategieën de diversiteit aan behandelmogelijkheden terug te dringen.

    http://www.rug.nl/corporate/nieuws/archief/archief1999/174persinformatie01y.htm,

    Combinatiemogelijkheden


    als subject bij een werkwoord


    • uitgeput zijn

    De vaktechnische argumentatie achter de vraag of een hulpverlener de werkelijke motieven van de hulpvrager of haar omgeving wel kan kennen, en of alle 'behandelmogelijkheden' zijn uitgeput, is een rookgordijn voor andere besognes.

    NRC,

    als object bij een werkwoord


    • behandelmogelijkheden inventariseren
    • behandelmogelijkheden kiezen
    • behandelmogelijkheden op elkaar afstemmen

    De behandelmogelijkheden zijn zo op elkaar afgestemd dat patiënten makkelijk kunnen overstappen van de ene naar de andere behandelvorm.

    http://www.delta-pz.nl/

    Het medisch-farmaceutisch zorgproces dat daarop volgt, laat zich als volgt beschrijven: • het in kaart brengen van de klachten (hulpvraag); • het stellen van een diagnose; • het inventariseren en kiezen van behandelmogelijkheden en -doelstellingen.

    http://www.knmp.nl/Binnenwerk.pdf,

    met adjectief ervoor


    • een nieuwe behandelmogelijkheid
    • betere behandelmogelijkheden
    • nieuwe behandelmogelijkheden

    Het programma Somatiek en Psyche van PsyQ in Groningen biedt een nieuwe behandelmogelijkheid: Interpersoonlijke Psychotherapie (IPT) voor stemmingsklachten bij chronische ziekten of handicap, individueel of in groepsverband.

    http://www.psyq.nl/Nieuws/Nieuwsberichten?path=/News/PsyQ/Somatiek-Psyche-Groningen

    Het gevoel niet alleen te staan, actief te kunnen meepraten, toegang te hebben tot meer en betere behandelmogelijkheden, is bijzonder belangrijk voor patiënten en hun naaste omgeving.

    Meppeler Courant,

    Oosterhuis voorziet dat straks nieuwe behandelmogelijkheden tegen ongewenste kinderloosheid kunnen ontstaan als in de toekomst meer bekend wordt over de wijze waarop de cellen hun vernietiging uit voeren.

    Metro,

    • klinische behandelmogelijkheden

    Wij bieden voor ruim tweehonderd patiënten klinische behandelmogelijkheden op opname-, behandel- en woonunits, een afdeling voor deeltijdbehandeling en een somatische afdeling voor psychiatrische patiënten.

    http://www.delta-pz.nl/

    met adjectivisch voltooid deelwoord


    • toegenomen behandelmogelijkheden

    De ziekte aids wordt ondertussen wel steeds meer als een chronische, niet als een op korte termijn dodelijke ziekte gezien. Dit komt voornamelijk door de toegenomen behandelmogelijkheden.

    NRC,

    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: bij

    • behandelmogelijkheden bij iets

    Vragen kunnen heel divers van aard zijn. Enkele voorbeelden: Wat is schizofrenie? Heeft u informatie over boulimia? Wat zijn de behandelmogelijkheden bij Parnassia?

    http://www.parnassia.nl/index.html

    Behalve de verschillende behandelmogelijkheden bij ziekte van een dier komen ook preventieve maatregelen aan de orde die ervoor kunnen zorgen dat de kans op ziekte verkleind wordt.

    http://www.sorag.nl/

    Voorzetsel: in

    • behandelmogelijkheden in de regio
    • behandelmogelijkheden in Vlaanderen

    Sint Marie vindt het belangrijk dat kinderen zo dicht mogelijk bij huis worden behandeld. Daarom wordt in eerste instantie altijd gezocht naar behandelmogelijkheden in de regio waar het kind woont.

    http://www.sintmarie.nl/html/organisatie.html

    Uit ervaring (o.a. Vereniging Anorexia Boulimia Nervosa) blijkt hoe weinig kennis er bestaat over de behandelmogelijkheden in Vlaanderen.

    http://www.eetstoornis.be/pr_project1_Vlaamse_Gemeenschap.htm,

    Voorzetsel: van

    • behandelmogelijkheden van aids
    • behandelmogelijkheden van hiv
    • behandelmogelijkheden van een hiv-infectie

    Hoewel aids nog steeds ongeneeslijk is, zijn de behandelmogelijkheden van een hiv-infectie toegenomen.

    http://www.aidsfonds.nl/

    Sinds midden jaren '90 zijn in Nederland door de komst van nieuwe medicijnen de behandelmogelijkheden van een hiv-infectie aanzienlijk verbeterd.

    http://www.aidsfonds.nl/

    In dat geval is het zeker aan te raden om je grondig te laten informeren, zowel over de hiv-test als de behandelmogelijkheden van hiv/aids.

    http://www.aidsfonds.nl/

    Voorzetsel: voor

    • behandelmogelijkheden voor patiënten
    • behandelmogelijkheden voor zwangeren

    Binnen de huidige capaciteit van de afdelingen [...] worden nieuwe programma's ontwikkeld om een antwoord te geven op de groeiende vraag naar behandelmogelijkheden voor patiënten met psychiatrische stoornissen en complexe verslavingsproblemen.

    http://www.delta-pz.nl/

    De Inspectie voor de Gezondheidszorg riep (huis)artsen, gynaecologen en vroedvrouwen op attent te zijn op hiv-risico (ook: afkomst uit hiv-endemische gebieden) en adequate informatie te verstrekken over hiv, test en voorkomen van infectie bij (ongeboren) kinderen en behandelmogelijkheden voor zwangeren.

    http://www.aidsfonds.nl/

    in voorzetselgroep


    • zoeken naar behandelmogelijkheden

    Hulpverleners en ouders kunnen er terecht voor diagnostiek en behandeling. Sint Marie vindt het belangrijk dat kinderen zo dicht mogelijk bij huis worden behandeld. Daarom wordt in eerste instantie altijd gezocht naar behandelmogelijkheden in de regio waar het kind woont.

    http://www.sintmarie.nl/html/organisatie.html

    met onbepaald voornaamwoord


    • verschillende behandelmogelijkheden

    Behalve de verschillende behandelmogelijkheden bij ziekte van een dier komen ook preventieve maatregelen aan de orde die ervoor kunnen zorgen dat de kans op ziekte verkleind wordt.

    http://www.sorag.nl/

    Na het huishoudelijk deel gaf fysiotherapeut R. Schreuder uit Ruinen uitleg over de verschillende vormen van blessures en verschillende behandelmogelijkheden daarvoor.

    Meppeler Courant,

    met ander, nevengeschikt substantief


    • onderzoek en behandelmogelijkheden
    • de prognoses en de behandelmogelijkheden

    Deze brochure geeft informatie over hevig bloedverlies bij de menstruatie en bespreekt oorzaken, onderzoek en behandelmogelijkheden.

    http://www.nvog.nl/

    Voor de weloverwogenheid van het verzoek is verder van belang dat de patiënt volledig inzicht had in zijn ziekte, de gestelde diagnoses, de prognoses en de behandelmogelijkheden.

    http://www.nvve.nl/,

    • verplegings- en behandelmogelijkheden
    • begeleidings- en behandelmogelijkheden

    Gebruikers van verpleeghuiszorg hebben als gemeenschappelijk kenmerk dat zij allen de voorhanden specifieke verplegings-, begeleidings-, en behandelmogelijkheden nodig hebben om nog zingevende bladzijden toe te kunnen voegen aan hun levensgeschiedenis.

    http://antonius-binnenweg.verpleeghuis.net/

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen