besmettingspercentage


besmettingspercentage 1.0

percentage van in ziekte resulterende besmettingen, veroorzaakt door vooral een virus, bacterie of parasiet; hoeveelheid besmettingen in een bepaalde periode, gemeten en uitgedrukt in procenten; besmettingsgehalte in procenten
Het woord heeft dezelfde combinatiemogelijkheden als het grondwoord percentage.
Zie ook : percentage

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een besmettingspercentage…

is een percentage; is een hoeveelheid

  • [Betrokkene] heeft zowel betrekking op besmettingen van dieren, zoals pluimvee, varkens, runderen, schapen, nertsen, honden, katten en konijnen, als op besmettingen van mensen.
  • [Toepassingsgebied of bereik] heeft betrekking op het aantal besmettingen in een bepaalde periode

    Algemene voorbeelden


    Beide Limburgse GGD'en hebben vorige week meer dan 3000 coronatesten afgenomen in de teststraten in Urmond en Venlo. Het besmettingspercentage is laag: 51 mensen werden positief bevonden.

    https://www.limburger.nl/cnt/dmf20200608_00163438/eerste-week-teststraat-meer-dan-3000-mensen-getest-in-limburg,

    Van 443 geteste medewerkers van slachterij Westfort, zijn er 30 positief getest op het coronavirus. De GGD regio Utrecht maakte vrijdagavond de uitslagen van de tests bij Westfort bekend. Het besmettingspercentage bij Westfort komt daarmee op 6,8%, een stuk lager dan het percentage dat uit steekproeven bij andere slachterijen kwam. Bij Vion Boxtel was het besmettingspercentage aanleiding voor strengere maatregelen en Van Rooi Meat in Helmond moet daarom tot 17 juni dicht blijven.

    https://www.boerderij.nl/Home/Nieuws/2020/6/30-besmettingen-met-corona-bij-slachterij-Westfort-594212E/,

    De voorzitter legt uit dat het NVIC, het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS), en het RIVM hebben berekend dat, mocht het besmettingspercentage de komende drie jaar stijgen naar 60 procent, er nog 37.500 corona-patiënten op de ic terecht zullen komen. Dit zou betekenen dat er structureel 500 tot 600 extra ic-bedden nodig zijn voor de coronazorg.

    https://www.parool.nl/nederland/gommers-capaciteit-ic-s-moet-structureel-omhoog~b7b2313b/,

    Het aantal officieel vastgestelde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) is vandaag in Ouder-Amstel gestegen van 4 naar 5. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Het besmettingspercentage per 100.000 inwoners is in Ouder-Amstel nu 35,9.

    https://www.weekbladvoorouderamstel.nl/lokaal/zorg/331495/nieuwe-coronabesmetting-ouder-amstel-693417,

    "In aanmerking genomen dat we in Spanje een van de beste gezondheidszorgsystemen hebben en het sterftecijfer 0,5% zou zijn, dan praten we over 1,5 miljoen met corona geïnfecteerde Spanjaarden", aldus de hypothese van Bolúmar. Hij zou dolblij zijn met een besmettingspercentage van 15% van de Spaanse bevolking, maar dat getal lijkt hem niet reëel.

    https://inspanje.nl/algemeen/13098/volgens-britse-universiteit-zijn-al-miljoenen-spanjaarden-besmet-met-coronavirus/,

    Social distancing op luchthavens zal niet werken omdat bij elk groot vliegtuig een kilometer lange wachtrij ontstaat bij het boarden. Dat stelt topman John Holland-Kaye van de Londense luchthaven Heathrow Airport maandag in de Daily Telegraph. Holland-Kaye roept premier Boris Johnson op om met andere wereldleiders te komen tot een "gemeenschappelijke internationale norm", inclusief gezondheidscontroles bij vertrek, waardoor passagiers kunnen reizen zodra de besmettingspercentages van Covid-19 zijn gedaald.

    https://www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/3/airports/topman-heathrow-airport-vergeet-social-distancing,

    Bij een promotie-onderzoek naar de aanwezigheid van toxoplasmose heeft Marieke Opsteegh een hoog besmettingspercentage aangetroffen bij schapen. Van de door haar geteste de schapen bleek 27.8% positief voor Toxoplasma, terwijl de parasiet slechts bij 2 van de 100 koeien kon worden aangetoond.

    https://www.levendehave.nl/dierenwikis/algemeen/toxoplasmose,

    Salmonella is een bacterie die bij de mens voedselinfecties kan veroorzaken. [...]. In de veehouderij komen besmettingen voor bij pluimvee en in mindere mate bij varkens en runderen. Sinds 1997 is de pluimveehouderijsector begonnen die besmetting te bestrijden met gerichte maatregelen in de hele productiekolom, van boerderij tot aan de winkel. Centraal staat daarbij een hele goede hygiëne. De maatregelen hebben succes gehad. Medio 2000 bleek het besmettingspercentage in het slachthuis te zijn teruggelopen van meer dan 30% in 1997 tot ruim 20%.

    http://www.veevleesei.nl/

    Giardia is een ééncellige parasiet die bij onder andere hond, kat, konijn en mens in de dunne darm kan voorkomen. Bij hond en kat varieert het besmettingspercentage sterk van enkele procenten tot meer dan 20% (dit laatste vooral in kennels).

    https://petplan.nl/tag/besmettelijk/

    Een vlooienbesmetting komt meer voor dan u denkt: Tijdens het vlooienseizoen zijn besmettingspercentages van meer dan 70% gerapporteerd. Hoewel veel eigenaren behandelen tegen vlooien, bleek uit onderzoek dat 30% van de katten toch vlooien of vlo-gerelateerde problemen had.

    https://www.virbac.nl/Effipro-Duo/Wist-u-dat

    Ook onderzoeken van de Consumentenbond en de Keuringsdienst van Waren wijzen op een aanzienlijke daling van besmetting op de door hen onderzochte kip in de winkel. Maar elke besmetting is er een te veel. Voor de sector reden om te besluiten tot een nieuw pakket met nog strengere maatregelen. Die zijn neergelegd in het Actieplan 2000+. Eind van dit jaar moet het besmettingspercentage van het eindproduct bij de slachterij zijn teruggebracht tot 10% of minder.

    http://www.veevleesei.nl/

    Woordfamilie


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    besmettingspercentage 1.1

    percentage aan besmettingen door een computervirus; hoeveelheid computerbesmettingen in een bepaalde periode, gemeten en uitgedrukt in procenten; besmettingsgehalte in procenten
    Het woord heeft dezelfde combinatiemogelijkheden als het simplex percentage.
    Zie ook : percentage

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een besmettingspercentage…

    is een percentage; is een hoeveelheid

    • [Toepassingsgebied of bereik] heeft betrekking op de besmetting van computers door een computervirus

      Algemene voorbeelden


      Conficker werd oorspronkelijk ontdekt in 2007 en heeft een van de hoogste besmettingspercentages in de geschiedenis van malware. Onbeveiligde machines kunnen nog steeds worden geïnfecteerd met de worm, die zich kan verspreiden via beschadigde verwijderbare apparaten zoals USB-sticks.

      https://sydesjokes.com/cat-antivirus/encyclopedie-van-veelvoorkomende-computervirussen/

      Check Point meldt dat 20% van alle bedrijfsnetwerken wereldwijd met Fireball besmet is. In Indonesië zou zelfs maar liefst 60% van alle bedrijfsnetwerken systemen bevatten waarop Fireball draait. Andere landen met opvallend hoge besmettingspercentages zijn India (43%) en Brazilië (38%).

      https://www.infosecuritymagazine.nl/nieuws/chinees-marketingbedrijf-besmet-250-miljoen-computers-met-malware,