bijstandtoerisme


bijstandtoerisme 1.0

(business, economie en financiën; transport, verkeer en reizen)

het reizen naar een andere plaats of een ander land omdat je daar gemakkelijk een bijstandsuitkering kunt krijgen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Bijstandtoerisme…

is toerisme

      Algemene voorbeelden


      Ik kan het ook opnieuw gaan hebben over de aandacht die ik heb besteed aan bijstandtoerisme. Ook daarover hebben wij dinsdag samen met mevrouw Hamer een motie ingediend. Ik had dat ook best met de heer Madlener willen doen, om zo perk en paal te stellen aan het bijstandtoerisme.

      https://www.parlementairemonitor.nl/9353000/1/j9vvij5epmj1ey0/vja2tctjchxx,

      Om het bijstandtoerisme tot een minimum te beperken heeft de overheid bepaald dat migranten een Habitual Residence Test moeten afleggen alvorens ze uitkeringen ontvangen. De test ging in op 1 januari 1994, de dag waarop de grenzen open gingen voor Oost-Europeanen, inclusief Bulgaren en Roemenen (die evenwel niet in loondienst mochten werken).

      https://www.groene.nl/artikel/vertrokken-onbekend-waarheen,

      Het kabinet wil 'bijstandtoerisme' naar Nederland voorkomen. Daarom komt er een verandering van de wet, zodat inwoners van de Europese Unie die vanaf 1 mei 2006 drie maanden vrij in Nederland mogen verblijven, in die periode geen recht op bijstand hebben. Dat staat in een wetsvoorstel waarmee het kabinet heeft ingestemd, op voorstel van staatssecretaris Van Hoof van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, staatssecretaris Rutte van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, minister Verdonk voor Vreemdelingenzaken en Integratie en minister Bot van Buitenlandse Zaken.

      Woordfamilie


      Overige woordfamilieleden


      Etymologie


      Aard herkomst inheems woord
      Samenhangende woorden (betekenis) bijstandssafari; bijstandsuitkering