brildragend


brildragend 1.0

gewoonlijk een bril dragend om beter te kunnen zien; met een bril; gebrild

Algemene voorbeelden


Literair Nederland kan Joost Zwagerman vergeten, maar als brildragend billboard kan hij de fabrikanten van haarstukjes, leesbrillen, afslankproducten en valse tanden nog jaren van dienst zijn.

http://utopia.knoware.nl/users/propriac/archief/010225.html,

Enge types in lange leren jassen of loden mantels, hoeden met veertje opzij of alpinopetten, met spijkers beslagen laarzen of platte schoenen onder hun gevangenisgrijze burgerkleding. Verzuurde en versteende fossielen. Ongetrouwde, alleenwonende en brildragende graftakken. Gescheiden, in de steek gelaten en kinderloze zuurpruimen.

De Hunnen. Dl. 3: Vrede, Jan Cremer,

"J.W.H. Vlielander van Reyne" stond er op het emaille naambordje en daar onder, op een apart emaille bordje, als "arrière pensée": "helderziende-medium". Meestal zijn dat vrouwen in de rijpere, erotiekvrije zone, gezet, zonder taille, brildragend.

De biograaf, Willem Brakman,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een brildragende jongen
  • een brildragende man
  • een brildragende presentator
  • een brildragende speler
  • een brildragende vrouw
  • een brildragend meisje
  • brildragende bandleden
  • brildragende kinderen
  • brildragende mensen
  • brildragende personen
  • brildragende Nederlanders

Rudy Project heeft als allround producent van over 400 verschillende frames en monturen eveneens een uitgebreide keuze aan zonnebrillen voor brildragende mensen.

http://www.jacobsons.nl/brands/rudyprx/rudyprx.shtml

Veel brildragende Nederlanders durven het niet aan om lenzen te gaan dragen. Dat blijkt uit onderzoek van Specsavers Opticiens.

http://www.gezondheidsnet.nl/goed-zien/nieuws/8312/helft-brildragers-heeft-lenzenangst,

Bij de schiettent probeert een brildragend meisje met X-benen en peenhaar een trofee te raken. Naast haar staat een jongen in zwart t-shirt met opdruk: Schijt an ALLES! hetzelfde te doen.

http://louisradstaakverhalen.blogspot.nl/2011/08/kermis.html,

Hij werd gediagnosticeerd als: een brildragende jongen met een a-specifieke gedragsstoornis.

http://www.fluisterkind.nl/?pag_id=48514&site_id=149

Mannen vinden een brildragende vrouw even aantrekkelijk als een vrouw zonder bril. Zowel mannen als vrouwen vinden hun tegenpolen met bril nog net zo aantrekkelijk als zonder.

http://www.vrouwblog.nl/85-procent-vindt-brillendragers-verleidelijk/0322/,

Bij aanvang van de wedstrijd GOL Sport F1 tegen RCL F5 (afgelopen zaterdag) heeft onze scheidsrechter in het kader van alertheid en goede bedoelingen een verzoek gedaan richting de elftalleider van RCL om een brildragende speler, gelet op de slechte weersomstandigheden die dag, eventueel niet op te stellen.

http://www.golsport.nl/,

Wat bezielt deze brildragende man met kort opgeknipt haar.

Weerloos, Jan Siebelink,

Deze RX collectie is DE oplossing voor sportieve brildragende mensen.

http://www.jacobsons.nl/brands/rudyprx/rudyprx.shtml

Door Sietse, met een in Amerika op straat aangemeten nieuwe broek even aan de wal, maak ik kennis met een kleine, overduidelijk brildragende man.

Het pistool van de rekening, Jan Willem Holsbergen,

De zes brildragende bandleden van de Spectacles Jazz Band zal het publiek met hun optreden verrassen in De Sloothoake.

Meppeler Courant,

De bril beschikt over een goede pasvorm, ook voor brildragende mensen, en is verpakt in een multi-purpose verpakking die zowel in de industrie- als in de consumentenmarkt ingezet kan worden.

http://nl.prevent.be/p/B6F78BF8A7A726E5C1256BB300350443

Onder invloed van de vergrijzing neemt het aantal brildragende personen jaarlijks toe met zo'n 100.000 mensen en waar 10-15 jaar geleden mensen van pensioengerechtigde leeftijd thuis achter de ramen verdween, trekt de hedendaagse 50 plusser er nu juist actief op uit.

http://www.jacobsons.nl/brands/rudyprx/rudyprx.shtml

Ik kan mij de avond herinneren dat MTV geïntroduceerd werd; achter elkaar muziek en videoclips, zonder een brildragende presentator, zoals bij top-pop vroeger.

NRC,

Vanaf maandag kunnen alle brildragende kinderen in Nederland van 3 t/m 12 jaar zich opgeven voor de derde Specsavers Cool Kid verkiezing.

http://www.bijlpr.nl/pers12.html

met werkwoord


  • brildragend zijn

Onder de persoonlijke gegevens zouden bijvoorbeeld vallen of de automobilist brildragend is, een gehoorapparaat heeft of lijdt aan kwalen zoals suikerziekte.

De Standaard,

Zeker is in ieder geval dat ze gezet was, ik bedoel, dat ze geen taille had. Verder was ze brildragend, bij nadere informatie kinderloos en wat mij betreft zeer zeker in de erotiekvrije zone.

De biograaf, Willem Brakman,

"Laat die zwerver maar vrij, die is het niet. Mijn zoon is brildragend, weet u."

Het meesterstuk, Anna Enquist,

Met andere woorden, iemand die een scherpe blik heeft, hoeft niet perse uitstekend in het donker kunnen zien, of iemand die brildragend is, kan best in het donker zeer lichtzwakke objecten zien.

http://kometen.nvws-galileo.org/

Een aantal opzienbarende resultaten van het vragenformulier en de tests waren: ongeveer de helft van de aanwezige topatleten had nog nooit zijn of haar ogen laten beoordelen; bijna 20% gaf aan soms of vaker klachten omtrent het gezichtsvermogen te hebben; 20% was brildragend, echter slechts 3.2% zette de bril op bij het sporten.

http://www.olympic.be/NL/pub/olhartnl/hn11.htm

Woordfamilie


Als deel van een afleiding


Overige woordfamilieleden