budgethypotheek


budgethypotheek 1.0

(bouw, gebouwen en huisvesting)

hypotheek over maximaal 75% van de executiewaarde van een huis met een relatief lage rente; basishypotheek; voordeelhypotheek

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een budgethypotheek…

is een hypotheek

      Algemene voorbeelden


      Veel hypotheekverstrekkers bieden een basishypotheek aan. Basishypotheken worden ook wel aangeboden onder namen als budgethypotheek of voordeelhypotheek. Dergelijke hypotheken onderscheiden zich door een lage rente, maar hebben vaak minder goede voorwaarden dan een standaardhypotheek.

      http://www.encyclo.nl/begrip/Basishypotheek

      Een budgethypotheek, ook wel basis- of voordeelhypotheek genoemd, heeft een lagere hypotheekrente dan andere hypotheken. Tevens kun je kiezen uit allerlei hypotheekvormen. Hiermee zijn de voordelen wel genoemd. Er zijn echter ook veel nadelen, met name de slechte voorwaarden: slechte tot geen verhuisregeling, boete bij verhuizen, snel moeten beslissen bij afsluiten, renteofferte geldt ook als vóór afsluiten rente is gedaald. Voor wie echter niet van plan is snel weer te verhuizen en lage maandlasten wil hebben, kan het een oplossing zijn.

      http://www.joficon.nl/hypotheken/budgethypotheek.html

      Hypotheekverstrekkers zijn een nieuwe weg ingeslagen. Men heeft de "budgethypotheken" en "voordeelhypotheken" bedacht. Hoeveel voordeel heeft u aan deze constructies, die inmiddels door verstrekker als SNS, Bouwfonds, Postbank en anderen in de markt zijn gezet.

      http://www.hypotheekaanbieder.nl/nieuws/budget_hypotheken!.htm,