cao-bod


cao-bod 1.0

(business, economie en financiën)

bod van een van de cao-partijen (werkgevers of werknemers) dat moet leiden tot het sluiten van een collectieve arbeidsovereenkomst (cao); cao-aanbod

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een cao-bod…

is een bod

      Algemene voorbeelden


      De besturen van de politiebonden bespreken vandaag het laatste cao-bod van minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken.

      http://nos.nl/artikel/68903-politiebonden-bespreken-caobod.html,

      De vakbonden hebben maandag een nieuw cao-bod van de werkgevers in het streekvervoer naar de prullenmand verwezen. Het streekvervoer ligt sinds zondag plat en dat blijft zo, zegt woordvoerder Wyb Kusters van de CNV Bedrijvenbond.

      http://www.depers.nl/economie/208108/Nieuw-cao-bod-streekvervoer.html,

      De Nederlandse Politiebond loopt niet weg met het cao-bod van minister van Binnenlandse Zaken ter Horst. "Op het eerste gezicht lijkt het er niet op dat de minister op de goede knoppen heeft gedrukt", stelt de vakbond. Vrijdagochtend overleggen de minister en de vier landelijke politiebonden voor het eerst formeel.

      http://www.beveiligingnieuws.nl/nieuws/6984/Politiebond_ontevreden_over_caobod_Ter_Horst.html,

      De acties gaan onverminderd door ondanks de instemming met het cao-bod door het CNV.

      http://www.bondgenoten.fnv.nl/pagina/,

      FNV-Bondgenoten, CNV BedrijvenBond en De Unie hebben officieel gemeld akkoord te gaan met het allerlaatste CAO-bod dat de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) afgelopen nacht heeft gedaan om te komen tot een CAO voor de zuivelindustrie (CAO-I).

      http://www.nieuwsbank.nl/inp/2002/06/12/E017.htm,

      De busstaking was het gevolg van een patstelling in de onderhandelingen over een nieuwe CAO. VSN bood daarbij onder meer een loonsverhoging, een werkgelegenheidsgarantie en een verlenging van de vut-regeling aan, in ruil voor een zekere flexibilisering van de arbeidsvoorwaarden. Dat laatste was voor de Vervoersbond FNV echter onverteerbaar. De Vervoersbond CNV kon zich wel in het CAO-bod vinden.

      NRC,

      De staatssecretaris zei donderdag zo snel mogelijk met een cao-bod te willen komen, maar dat pas te kunnen doen na gesprekken met de VNG.

      Meppeler Courant,

      De vuilophalers van de Roteb voeren sinds vijf weken stiptheidsacties in afwachting van een beter CAO-bod van de werkgevers, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

      NRC,