carrièreadvies


carrièreadvies 1.0

advies om te kiezen voor een bepaalde carrière; loopbaanadvies
Zie voor de combinatiemogelijkheden het meer gangbare synoniem loopbaanadvies.
Zie ook : loopbaanadvies

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een carrièreadvies…

is een advies

  • [Functie] dient om iemand voor een loopbaan te laten kiezen waarin hij gezien zijn capaciteiten optimaal tot zijn recht komt
  • [Betrokkene] wordt gegeven aan iemand die nog geen carrière heeft (zoals een schoolverlater) of aan iemand die al als werknemer binnen een organisatie werkzaam is; wordt gegeven door een daartoe bevoegd persoon, zoals een decaan, mentor e.d. of iemand van een in carrièrebegeleiding gespecialiseerd bureau
  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een advies voor het kiezen voor een bepaalde carrière

    Hoofdsemagram: advies


    Algemene voorbeelden


    Char Margolis maakt contact met de doden. Althans, daar is ze zelf van overtuigd. Ze zoekt overleden dierbaren voor nabestaanden en praat met hen. Ook geeft ze relatie- en carrièreadvies. En soms voorspelt ze even een zwangerschap. Ze kan het zelfs over de telefoon. Haar gave? 'Intuïtie', zegt Char.

    de Volkskrant,

    Vroeg jij ooit carrièreadvies aan een professional?

    http://www.vacature.com/carriere/vroeg-jij-ooit-carri%C3%A8readvies-aan-een-professional,

    Kinderen in Groot-Brittannië tussen de 7 en 11 jaar oud krijgen binnenkort wellicht carrièreadvies. De Britse overheid is hier een voorstander van. Momenteel krijgen kinderen vanaf hun 14e carrièreadvies, maar dit is volgens de minister van Jeugd te kort om een goede beslissing te maken.

    http://stopderecessie.nl/333.html,

    Ook benieuwd naar de persoonlijke inzichten, ervaringen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?

    http://www.nujij.nl/algemeen/ook-benieuwd-naar-de-beste-carriereadviezen.14055478.lynkx#axzz1ncIEkQJT,

    U kunt kiezen voor een kort carrièreadvies, dat aansluit op de loopbaan en bekende capaciteiten en vaardigheden van de betrokken medewerker. Of voor een uitgebreid carrièreadvies met een intensieve analyse van capaciteiten, vaardigheden en persoonlijkheidsstructuur. Welke keuze u ook maakt, het resultaat is een beter inzicht in het huidige functioneren van uw medewerker.

    http://www.bergwerfmensontwikkeling.nl/carriereadvies.html

    Scholen mogen geen seksistische carrière-adviezen geven. De Britse regering wil daarover een wet laten stemmen. Britse meisjes worden volgens de overheid nog teveel in richtingen zoals kapster geduwd, terwijl jongens gestimuleerd worden om studierichtingen met een hoger profiel, zoals ingenieur, te kiezen.

    http://managing21.skynetblogs.be/archive/2008/01/15/britten-verbieden-seksistisch-carriereadvies.html,

    Mocht je het niet meer zien zitten op je werk dan kun je altijd bij Emile Ratelband terecht voor een goed stukje carrièreadvies.

    blogvanger.web-log.nl/blogvanger/2006/08/carrireadvies.html,

    U kunt als organisatie behoefte hebben aan een carrièreadvies. Vervalt de huidige functie van uw medewerker of wordt hij gepasseerd voor een benoeming? Vraagt uw medewerker zich af of hij beter kan functioneren? Of zijn baan hem nog voldoende uitdaagt? Of hij misschien iets anders wil? Uw medewerker kan als individu behoefte hebben aan een carrièreadvies.

    http://www.bergwerfmensontwikkeling.nl/carriereadvies.html

    Deze gidsen staan vol van carrièreadviezen om u te helpen uw IT-carrièredoelstellingen te halen.

    http://www.computerfutures.com/index.php?lang=nl&LanguageChange=true&Mode=ContentPage.main&page=career_guides&z=08197