loopbaanadvies


loopbaanadvies 1.0

advies om te kiezen voor een bepaalde loopbaan; carrièreadvies

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een loopbaanadvies…

is een advies

  • [Functie] dient om iemand voor een loopbaan te laten kiezen waarin hij gezien zijn capaciteiten optimaal tot zijn recht komt
  • [Betrokkene] wordt gegeven aan iemand die nog geen loopbaan heeft (zoals een schoolverlater) of aan iemand die al als werknemer binnen een organisatie werkzaam is; wordt gegeven door een daartoe bevoegd persoon, zoals een decaan, mentor e.d. of iemand van een in loopbaanbegeleiding gespecialiseerd bureau
  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een advies voor het kiezen voor een bepaalde loopbaan

    Hoofdsemagram: advies


    Algemene voorbeelden


    Loopbaanadvies bestaat in feite uit meerdere in elkaar overlopende trajecten die elk weer toegesneden kunnen worden op de situatie en de wensen van de opdrachtgever. Zo ontstaat er een matrix aan mogelijkheden. Het doel is dat de werknemer meer inzicht krijgt in zijn of haar eigen functioneren, bewust wordt van groeimogelijkheden en knelpunten en zijn of haar waardering van de huidige werksituatie en de rol die hij of zij daarin vervult om zo de volgende stap in de carrière te kunnen zetten.

    http://www.jera.nl/_frame/default.htm

    Loopbaanadvies bestaat in alle soorten en maten. Soms is een paar gesprekken voldoende om het vizier weer scherp te stellen. Regelmatig is een langduriger traject van een half jaar noodzakelijk.

    Intermediair,

    Bij een loopbaanadvies betrekken wij niet alleen de professionele aspecten, maar ook de persoonlijke omstandigheden in onze begeleiding.

    http://www.kuiper-psychologen.nl/diensten_overzicht.htm

    Naslagwerk met loopbaanadviezen voor ambitieuze vrouwen. Het boek dat werkt! Gids voor ambitieuze vrouwen van Ella Mae Wester is een handig naslagwerk. Het helpt je optimaal te functioneren in je werk. Met heldere adviezen over onder andere onderhandelen, projecten leiden, presenteren en feedback geven.

    http://www.loonwijzer.nl/home/vrouwenloonwijzer/naslagwerk-met-loopbaanadviezen-voor-ambitieuze

    Combinatiemogelijkheden


    als object bij een werkwoord


    • loopbaanadvies aanbieden
    • een loopbaanadvies geven
    • een loopbaanadvies inzetten
    • een loopbaanadvies krijgen

    Persoonlijke ontwikkelingsplannen voor medewerkers en één keer in de vijf jaar een loopbaanadvies zullen worden ingezet om de situatie te verbeteren.

    http://www.academictransfer.nl/um/

    Gezellig een biertje drinken, maar tegelijk netwerken en passend loopbaanadvies krijgen. 30 november is het zover: het grootste Coachcafé voor Young Professionals en starters ooit.

    (onbekend) ,

    Het projectteam werkt aan hulpmiddelen voor begeleiders van jongeren met een beperking. Met deze hulpmiddelen kunnen deze begeleiders de jongeren beter voorbereiden op werk. Ze kunnen hiermee een loopbaanadvies geven.

    http://www.uwv.nl/experimentenregeling/projecten-2009/Loopbaanadvies/voortgang_project.aspx,

    Meer dan 20 centra bieden momenteel loopbaanadvies aan.

    http://www2.vlaanderen.be/ned/sites/werk/documenten/viona_oproep2003.pdf,

    met adjectief ervoor


    • een goed loopbaanadvies
    • een individueel loopbaanadvies
    • een ongevraagd loopbaanadvies
    • een periodiek loopbaanadvies

    Wundt moet zichzelf weer in de schoolbanken hebben gezien toen hij terugdacht aan dat ongevraagde loopbaanadvies. Wie zich vernederd voelt, ziet zichzelf prompt van buitenaf.

    Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt, Douwe Draaisma,

    Het CNV vindt dat werknemers recht hebben op een periodiek loopbaanadvies, waarbij sterktes en zwaktes van de werknemer op de arbeidsmarkt aan de orde komen.

    http://www.cnv.nl/Achtergronden/arbeidsvoorwaardennota%202002.PDF

    Of het nu gaat om individueel loopbaanadvies of een bedrijfsbrede verandering, met uw vraag gaan wij zeer zorgvuldig aan de slag.

    http://www.start.nl/

    Om een goed loopbaanadvies te kunnen geven, ontwikkelt het projectteam het volgende: een beroepskeuzetest (toolboxassessment) voor jongeren met een beperking, zodat zij kunnen gaan werken naar vermogen; een rapportagemodel voor loopbaanadvies voor jongeren met een beperking, zodat zij kunnen werken naar vermogen; een beschrijving van het werkproces, zodat de jongeren samen kunnen presteren op individueel niveau.

    http://www.uwv.nl/experimentenregeling/projecten-2009/Loopbaanadvies/voortgang_project.aspx,

    met adjectivisch tegenwoordig deelwoord


    • een passend loonbaanadvies

    Gezellig een biertje drinken, maar tegelijk netwerken en passend loopbaanadvies krijgen. 30 november is het zover: het grootste Coachcafé voor Young Professionals en starters ooit.

    http://www.volkskrant.nl/vk/nl/5247/VK-Banen-Werk/article/detail/3033349/2011/11/14/Grootste-coachcafe-Twee-bier-en-een-loopbaanadvies.dhtml,

    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: van

    • een loopbaanadvies van iemand

    Loopbaanadvies van een ervaren adviseur kan je helpen als je er zelf even niet meer uit komt. De loopbaanadviseur helpt je om je persoonlijkheid, interesses en wensen inzichtelijk te maken en aan de hand hiervan je loopbaan vorm te geven.

    http://www.123test.nl/loopbaanadvies/

    • een loopbaanadvies van iets

    Vraag jij je wel eens af wat je nog meer kan en of er werk is dat beter bij je interesses past, dan is een loopbaanadvies van Zeeland Werkt iets voor jou.

    http://www.zeelandwerkt.nl/loopbaan-advies/voor-wie-is-loopbaanadvies-,

    Voorzetsel: voor

    • een loopbaanadvies voor jongeren

    Een loopbaanadvies voor jongeren richt zich op de school- en richtingkeuze met op termijn de beroepskeuze; op latere leeftijd kunnen wij er ook de meest wenselijke positie, bedrijfscultuur e.d. bij betrekken.

    http://www.kuiper-psychologen.nl/diensten_overzicht.htm

    in voorzetselgroep


    • behoefte aan loopbaanadvies
    • in de vorm van loopbaanadvies
    • om een loopbaanadvies vragen
    • op het terrein van loopbaanadvies
    • recht hebben op een loopbaanadvies
    • trajecten van het loopbaanadvies
    • een bureau voor loopbaanadvies

    Hij constateert een sterke groei van het aantal jongeren dat om loopbaanadvies vraagt. 'Vroeger bestond ons klantenbestand voornamelijk uit veertigers. Werknemers die in een outplacementtraject terecht waren gekomen of mannen in hun midlife-crisis. Nu zien we ook veel twintigers.'

    Intermediair,

    Jera is een bureau voor supervisie, loopbaanadvies en training gevestigd in Stadskanaal dat naast supervisie o.a. ook loopbaanbegeleiding, diverse in-company trainingen, psychologisch onderzoek en supervisie op supervisie verzorgt.

    http://www.jera.nl/_frame/default.htm

    De mate waarin men behoefte heeft aan loopbaanondersteuning, o.a. in de vorm van loopbaanadvies, betere studieregelingen of ondersteuning van kennis en vaardigheden.

    http://www.cnv.nl/themaas/employability/automotive_sectorrapport.pdf,

    Veel respondenten (60%) geven aan behoefte te hebben aan meer opleidingsmogelijkheden die door de bedrijven zelf georganiseerd worden [...]. Er bestaat iets minder behoefte aan loopbaanadvies in het algemeen en aan ondersteuning bij het nadenken wat men in de toekomst wil gaan doen, maar ook dat zijn nog altijd groepen van respectievelijk 53% en 51%.

    http://www.cnv.nl/themaas/employability/automotive_sectorrapport.pdf,

    Jera kan u deze deskundigheid bieden op het terrein van supervisie, loopbaanadvies en training.

    http://www.jera.nl/_frame/default.htm

    Om werknemers een goed beeld te geven van hun eigen employabilitybehoefte (in brede zin) vindt het CNV dat ze periodiek recht hebben op een loopbaanadvies van een bij voorkeur door hen zelf gekozen instituut. Dit loopbaanadvies dient nadrukkelijk aandacht te besteden aan de sterktes en zwaktes van de arbeidsmarktpositie van de werknemer, waarbij de levensfase onderdeel is van een leeftijdsbewust personeelsbeleid.

    http://www.cnv.nl/Achtergronden/arbeidsvoorwaardennota%202002.PDF

    Trajecten van het loopbaanadvies zijn: Loopbaanreflectietraject. Loopbaanreflectie biedt een fundamentele heroriëntatie op iemands loopbaan [...]. Awareness is een vorm van ervaren. Het is een proces van actief in contact zijn met datgene wat voorgrond is in het omgevingsveld. Awareness biedt de mogelijkheid tot een kritisch analyseren van het eigen functioneren.

    http://www.jera.nl/_frame/default.htm

    Hoe sterker de mate waarin men behoefte heeft aan loopbaanondersteuning (o.a. in de vorm van loopbaanadvies, betere studieregelingen of ondersteuning van kennis en vaardigheden), hoe sterker de employabilitywens.

    http://www.cnv.nl/themaas/employability/automotive_sectorrapport.pdf,

    met substantief ervoor


    • de afdeling Loopbaanadvies

    De afdeling Loopbaanadvies heeft meer de rol van bemiddelaar tussen twee zoekende partijen; de student die een baan zoekt en de werkgever die een werknemer zoekt.

    http://www.iva-driebergen.nl/index.html

    met ander, nevengeschikt substantief


    • loopbaanadvies en loopbaanoriëntatie
    • beroepskeuzeadvies en loopbaanadvies
    • opleidingsadvies en loopbaanadvies

    Of u nu iemand intern wil laten doorstromen, of juist een externe oplossing zoekt, wij leiden het traject in goede banen. En u kunt kiezen uit verschillende diensten: Loopbaanadvies en -oriëntatie. Voor wie? Medewerkers die zich willen oriënteren op interne of externe arbeidsmogelijkheden. Hoe? Individueel advies en begeleiding.

    http://www.start.nl/

    Globaal gesproken bestaat dit cluster uit informatievoorziening over de arbeidsmarkt, registratie van werkzoekenden en vacatures, arbeidsbemiddeling, beroepskeuze- en loopbaanadvies, scholing en loonkostensubsidies.

    http://www.seor.nl/publications/pdf/Papers/Oratie-Wat%20niet%20weet%20wat%20niet%20deert-over%20de%20decentralisatie%20en%20uitbesteding%20van%20het%20arbeidsmarktbeleid.pdf,

    Kennis van type kan gebruikt worden voor vele verschillende doeleinden, waaronder [...]: Opleidings- en loopbaanadvies - leerstijlen en motivaties identificeren, leer- en opleidingsmethodes verbeteren, en loopbaanbegeleiding bieden. Relatie-advies - de kwaliteit van de relaties en interacties verbeteren.

    http://www.claever.be/pages/mbti_info_N.html

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen