dampwinkel


dampwinkel 1.0

(business, economie en financiën; eten, drinken en genotmiddelen; (vooral) in België; neologisme)

winkel waar elektronische sigaretten en benodigdheden daarvoor worden verkocht; dampshop
Zie ook : dampen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een dampwinkel…

is een winkel; is een bedrijf

      Algemene voorbeelden


      Tim Jacobs (31), zaakvoerder van zo'n twintig Vaporshops in heel België, glimlacht trots. Hij is voor het bezoek van de professor naar zijn dampwinkel in hartje Antwerpen afgezakt. "Ik ben begonnen met een webshop vanuit een magazijn in Kontich", vertelt hij. "In 2011 was ik nog een verstokte roker die er twee pakjes per dag door jaagde. Tot ik de e-sigaret ontdekte en begon te dampen. Zo is het me gelukt om met roken te stoppen. Alleen moest ik steeds naar het buitenland om mijn e-liquids te kopen. Waarom kon ik die nergens in België vinden? Ik besloot een webwinkel te openen. En nu hebben we twintig fysieke winkels in heel België, volgend jaar worden dat er nog meer."

      Gazet van Antwerpen,

      Op 17 januari wordt in ons land een nieuwe wet van kracht die de mogelijkheden van vapeshops of zogenaamde 'dampwinkels' sterk inperkt. Zo mogen ze geen reclame meer maken, moeten grote flesjes uit de rekken en mogen klanten niet meer proeven van de aroma's.

      Het Nieuwsblad,

      Ook een leerkracht in een middelbare school in Diest, die liever niet met zijn naam in de krant komt, zegt te merken dat scholieren de e-sigaret steeds meer ontdekken. En zelfs gaan dampen in de schooltoiletten. Enkele straten verderop. Emre (20), een hippe kerel met snorretje, baard en rappers-pet op het hoofd, bemant Vaporshop, nog zo'n dampwinkel. Hij is er nog maar een tweetal maanden.

      De Standaard,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      Etymologie


      Aard herkomst inheems woord
      Vroegste datering 2016
      Samenhangende woorden (betekenis) dampen; e-sigaret; vapen