dansleraar


dansleraar 1.0

iemand die voor zijn beroep dansles geeft; ook: het beroep van dansleraar

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een dansleraar…

is een persoon

  • [Gebied] doceert dansen

    Hoofdsemagram: leraar


    Algemene voorbeelden


    Duizenden wagen zich op de dansvloer en thuis wordt er "zwaar" geoefend zich de bewegingen eigen te maken om daar dan later op de disco-vloer mee te "scoren". De beste weg is natuurlijk de weg naar de dansschool. Want, zeggen dansleraren, de leukste les is dansles. De moderne dansleraar brengt je de passen al spelenderwijs bij.

    http://www.swingingworld.nl/pers.htm#maanden

    De Nederlandse Vereniging van Dansleraren kan tevreden zijn. Cursisten van jeugd tot de leeftijd der ijzersterke hebben afgelopen seizoen de Medaltest gehaald.

    http://www.swingingworld.nl/pers.htm#maanden

    Ook de tweede dansleraar, Ingeborg Beirnaert, krijgt een loon. Zij is oud-leerling, danste bij Erato, kreeg net als ik de danskriebels goed te pakken en ging dans studeren aan een hogeschool.

    http://www.klasse.be/archieven/archieven.taf?actie=detail=7558

    Deze stichting [...] kreeg een aantal statutaire taken toebedeeld: - Het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van hen, die zich willen bekwamen in het beroep van dansleraar. - Het streven naar erkenning en bescherming van het door de bevoegde instanties als erkend door de 'vereniging' af te geven diploma van dansleraar. - Het houden van examens voor dansleraar.

    http://www.dansleraaropleiding.nl/,

    dansleraar 1.1

    man die voor zijn beroep dansles geeft

    Algemene voorbeelden


    Het is geen toeval, dat wij anno 1999 met het congres voor dansleraren internationaal goed scoren en dat dansleraressen en dansleraren uit verschillende landen naar ons komen, om zich op de hoogte te stellen van de internationale dansscène.

    http://www.swingingworld.nl/pers.htm#maanden

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding