donderdagnacht


donderdagnacht 1.0

nacht van donderdag op vrijdag

Algemene voorbeelden


Maximale openingstijden van terrassen blijven op de donderdagnacht ongewijzigd gehandhaafd op 01.00 uur.

http://www.hilversum.nl/live/index.jsp?nav=397&loc=1305272&det=247005,

Brian schuift David een wodka in de hand, zelf heeft hij cola. 'Hoe vind je het hier?' roept hij lachend. 'Op donderdagnacht, middenin de week,' schreeuwt David terug. 'Werkt er eigenlijk nog iemand in dit land? Moet dat morgenochtend niet naar school?'

Een soort Engeland, Robert Anker,

Sinds donderdagnacht vinden er in de omgeving van Uvira gevechten plaats tussen Zaïrese regeringssoldaten en infiltranten uit Burundi.

De Standaard,

"Andrea [...] geeft me vertrouwen, mijn spel is door haar sterk verbeterd. Ik bloos niet meer als ik mis. Ze leeft bijzonder mee en daardoor flapt ze er wel eens het een en ander uit. Zoals afgelopen donderdagnacht, toen favoriet Jaspers in Gent bijna struikelde over zijn streekgenoot Jan Arnouts."

NRC,

De werknemers van Renault houden sinds donderdagnacht hun fabriek bezet - vanaf vandaag doen ze dat in een drieploegenstelsel.

De Standaard,

Johnson maakte onbewust de concurrentie in de 200 m-finale belachelijk. De Namibiër Frankie Fredericks klokte als tweede 19.68. Tot zes weken geleden was dat een wereldrecord geweest, tot voor donderdagnacht een sensationele chrono.

De Standaard,

Combinatiemogelijkheden


voorafgegaan door naamvalsgenitief


( Ook met weglating van 's in gebruik.)
  • 's donderdagsnachts
  • 's donderdagnachts

Videoresultaten voor donderdagsnachts.

www.youtube.com,

donderdagnacht 2.0

in de nacht van de donderdag; 's donderdagsnachts

Algemene voorbeelden


Een 37-jarige man uit Groningen is donderdagnacht gewond geraakt tijdens het maken van een vuurwerkbom.

http://www.politie.nl/groningen/nieuws/persberichten/100108vrijdag8januari2010.asp,

Donderdagnacht, rond de klok van twaalven, trad ten slotte Balkenende aan als formateur van een kabinet van CDA, LPF en VVD.

NRC,

De Ierse politie ontdekte donderdagnacht een wapenfabriek van het Iers Republikeins Leger in een boerderij in een verlaten streek ten zuiden van Dublin.

De Standaard,

De 'medicijnenknaak', de eigen bijdrage per recept die het kabinet volgend jaar wil invoeren, komt er, maar het kabinet wil er een 'plafond' van 100 euro per jaar in aanbrengen. Premier Balkenende zei dat donderdagnacht tijdens het slot van de algemene politieke beschouwingen in de Tweede Kamer.

Reformatorisch Dagblad,

Een Boeing 747 van de Zwitserse luchtvaartmaatschappij Swissair heeft donderdagnacht een noodlanding gemaakt op de luchthaven van Helsinki, nadat de gezagvoerder van het toestel het bewustzijn had verloren.

De Standaard,

Een arrestatieteam van de Drentse politie heeft donderdagnacht bij een inval in een hotel in Hoogeveen zeven mannen aangehouden, die een Antwerpenaar hadden ontvoerd.

Meppeler Courant,