e-motorscooter


e-motorscooter 1.0

(transport, verkeer en reizen; neologisme)

tweewielig motorvoertuig voor een zittende bestuurder en eventueel een passagier, met kleine, brede wielen, een lage treeplank en een schildvormige stuurinrichting, dat een maximumsnelheid van meer dan 45 kilometer per uur heeft en beschikt over elektromotor met een vermogen van meer dan 4 kw; elektrische motorfiets in de uitvoering van een scooter

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een e-motorscooter…

is een motorscooter; is een scooter; is een voertuig

      Algemene voorbeelden


      De elektrische motorscooter is in opkomst, maar de meeste motorscooters maken nog gebruik van tweetakt- en viertaktmotoren. Echter een e-motorscooter is een perfect alternatief. E-motorscooters schelen namelijk aanzienlijk in kosten qua gebruik. Daarnaast draagt u met een e-motorscooter ook een steentje bij aan een beter milieu, doordat uw motorscooter minder schadelijke uitlaatgassen uitstoot.

      https://www.sanderstweewielers.nl/E-motorscooter.html

      Combinatiemogelijkheden


      met adjectief ervoor


      • slimme e-motorscooters
      • smart e-motorscooters

      NIU introduceert vier nieuwe smart e-scooters. [...]. Project X - de nieuwe generatie van slimme e-motorscooters met een maximale snelheid van 120 km/u en een bereik van 160 km. Op het 75-jarige jubileum van EICMA in Milaan heeft de Chinese startup NIU vier nieuwe smart e-(motor)scooters gepresenteerd.

      http://persberichten.deperslijst.com/71884/niu-introduceert-vier-nieuwe-smart-e-scooters-.html,

      in voorzetselgroep


      • op een e-motorscooter toeven

      Na de verkoophit van de elektrische fiets, verschenen er ook elektrische brommers en elektrische scooters in de showrooms. Kopers zijn dan vooral happig op het lichtere spul. [...]. Er zijn ook zware elektrische exemplaren, de e-motorscooters. Om te toeven op een e-motorscooter is een rijbewijs vereist.

      https://auto-en-vervoer.infonu.nl/diversen/35957-elektrische-scooter-milieuvriendelijk-brommen.html,

      Etymologie


      Aard herkomst inheems woord
      Vroegste datering 2011