examenjaar


examenjaar 1.0

studiejaar of soms ook kalenderjaar waarin men een studie afsluit met een eindexamen; jaar van het eindexamen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een examenjaar…

is een jaar; is een periode; is een tijd

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] gaat gepaard met het afleggen van een eindexamen

    Hoofdsemagram: jaar


    Algemene voorbeelden


    In het examenjaar 2013-2014 wordt aanscherping 3 (= de rekentoets) ingevoerd. Een examenkandidaat moet in dit examenjaar als verplicht onderdeel van het eindexamen een rekentoets afleggen. De examenkandidaat moet voor deze toets minimaal een 5 behalen. In het examenjaar 2015-2016 wordt de rekentoets een onderdeel van de kernvakken (aanscherping 6).

    http://www.maerlantcollege.nl/Portals/0/documenten/Exameninfo%20JM/2012%20Rekentoets%20examenklas%20brief%20naar%20ouders%20leerling.pdf,

    Aan het begin van elk examenjaar, vóór 1 oktober, wordt aan de leerlingen van de examenklassen het programma van toetsing en afsluiting bekend gemaakt.

    http://twickelcollege.nl/assets/files/Leerlingenstatuut_Scholengroep_Carmel_Hengelo_-_oktober_2013.pdf,

    De rekentoets is vanaf het examenjaar 2014 verplicht voor alle leerlingen in het voortgezet onderwijs.

    www.vo-raad.nl/.../Protocollen-Centrale-Examens-2014-versie-2502201...‎,

    Het examenjaar is het kalenderjaar waarin het examen wordt afgelegd [...]. Toelichting gespreid examen. Van toepassing voor een kandidaat, die in het laatste leerjaar als gevolg van langdurige ziekte of zeer bijzondere omstandigheden niet in staat is alle betrokken eindexamenvakken in dat laatste leerjaar te volgen.

    http://www.duo.nl/Images/Handleiding-BRON-VO-versie-7.3.a_tcm7-46505.pdf,

    Examenblad.nl is gefilterd op het jaar waarin het eindexamen van het betreffende schooljaar wordt afgenomen. Dit betekent dat u alleen informatie ziet die betrekking heeft op het examenjaar dat u gekozen heeft.

    https://www.examenblad.nl/item/help/2014#par1,

    Examenjaar. Je gaat dit jaar examen doen! Het eind van de middelbare school komt in zicht! Je wilt jezelf natuurlijk optimaal voorbereiden op de examens, en tijdens de examens wil je zo goed mogelijk presteren en zo min mogelijk stress hebben. Wij willen je daarbij helpen.

    http://wp.digischool.nl/studiebegeleiding/voor-examenleerlingen/

    Het examenjaar. Het vierde studiejaar is te zien als een specialisatiejaar. De student bereidt, met individuele begeleiding, drie examens voor en hij doet veel praktijkervaring op als lio (Leraar In Opleiding).

    http://www.koncon.nl/ALGEMEEN/SMmain.html

    In het examenjaar van de master doen alle studenten onderzoek naar een zelfgekozen onderwerp.

    http://www.ahk.nl/conservatorium/opleidingen/master/jazz/yessister-jazzsister/,

    Combinatiemogelijkheden


    in voorzetselgroep


    • in zijn examenjaar zitten

    Lukt het poule-winnaar te worden dan ontmoeten wij de 'grote' landen als Engeland en Zuid-Afrika. En om daartegen te spelen, lijkt mij een geweldige ervaring, zegt de vwo-scholier van Stad en Esch in Meppel die in zijn examenjaar zit. 'Wanneer ik slaag en ingeloot wordt ga ik geneeskunde studeren.'

    Meppeler Courant,