foutenpercentage


foutenpercentage 1.0

percentage van fouten; hoeveelheid fouten, gemeten en uitgedrukt in procenten; foutengehalte in procenten
Het woord heeft dezelfde combinatiemogelijkheden als het grondwoord percentage.
Zie ook : percentage

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een foutenpercentage…

is een percentage; is een hoeveelheid

  • [Toepassingsgebied of bereik] heeft betrekking op het aantal gemaakte fouten

    Algemene voorbeelden


    Met behulp van Artificiële intelligentie kunnen mensen foutenpercentages in het debiteurenbeheer op ongekende wijze minimaliseren.

    https://be.eos-solutions.com/Article-Stub.html?id=06d4d827-90af-4dfd-ad2f-799fcd919bff,

    Lidstaten maken hun plattelandsontwikkelingsbeleid complex en de controle op de aanwending van subsidies is op de koop toe gebrekkig. De Europese Rekenkamer komt dan ook tot het inzicht dat het foutenpercentage in de uitgaven "onaanvaardbaar hoog" is. Gemiddeld bedroeg het 8,2 procent in de periode van 2011 tot en met 2013.

    https://www.vilt.be/te-hoge-foutlast-bij-uitkeren-van-plattelandssubsidies,

    Bij de vingerafdrukken in paspoorten en ID-kaarten gold de laatste jaren een biometrisch foutenpercentage van maar liefst 30% (!).

    https://www.privacyfirst.nl/aandachtsvelden/wetgeving/item/1129-geen-vingerafdrukken-in-identiteitskaarten.html,

    Briefwisseling komt nogal eens verkeerd terecht en recentelijk kreeg een grote Amerikaanse belegger twee miljoen aandelen KPN toegewezen, terwijl hij toch duidelijk KNP BT had besteld. Omdat de voorbeelden van verwarring zich opstapelden, klopte KNP BT in 1994 opnieuw bij KPN aan. Het in 1992 geprivatiseerde post- en telecombedrijf beloofde een dusdanige voorlichting dat het foutenpercentage zou afnemen. Ook daarvan is volgens KNP BT in de praktijk niets gebleken.

    De Standaard,

    De spelers wilden duidelijk wel, maar de soms al te grote gretigheid resulteerde nogal eens in onbesuisd spel. Het foutenpercentage werd hierdoor te groot en het initiatief lag duidelijk bij de volleyballers uit Appelscha.

    Meppeler Courant,

    In antwoord op een andere vraag, van CVP-kamerlid Paul Breyne, zei Di Rupo dat Belgacom Directory Services (BDS), de uitgever van de Belgacom-telefoongidsen, in de meeste gevallen een minnelijke schikking bereikte met klanten die foutief vermeld werden in de gids. Alle geregistreerde klachten werden onderzocht en de gedupeerde klanten kregen een "commercieel voorstel". Het foutenpercentage in de gidsen is volgens BDS vergelijkbaar met wat gebruikelijk is in de sector, zowel in België als in het buitenland.

    De Standaard,

    Het BEAM-team zorgde voor aanpassingen in de bevolkingstoepassing BEAM. Tegelijkertijd zocht men naar een geschikte matrixprinter om alle gegevens rechtstreeks vanuit BEAM af te drukken op de betreffende documenten. Vroeger dienden al deze gegevens overgetypt te worden. Rijbewijzen, identiteitskaarten, groene klevers, 65+ passen en verblijfsvergunningen voor vreemdelingen kunnen nu gemakkelijk gemaakt worden. Naast tijdswinst, is ook het foutenpercentage sterk verminderd.

    http://www.antwerpen.be/MIDA/

    Vandaag kunnen rijbewijzen op de computer aangemaakt worden en op een matrix-printer afgedrukt worden.Op die manier wordt er efficiënter gewerkt: de gegevens kunnen immers rechtstreeks opgehaald worden uit de bevolkingstoepassing waardoor ook het foutenpercentage daalt.

    http://digitaal.antwerpen.be/digitaal_antwerpen/digitaal_dossier/historiek.htm#lancering_dma

    Er wordt nu gewerkt in 159 teams van tussen de vier en 15 mensen. "Elk team krijgt operationele opdrachten," zegt Jansen. "Het foutenpercentage moet bijvoorbeeld worden teruggebracht van 5 tot 1 procent. Daarop wordt zo'n team dan afgerekend. Als het aan mij ligt maken we een groter deel van de beloning van die teams variabel. Er moet een prikkel zijn voor mensen om goed te werken."

    NRC,

    Optimaliseren van het sorteerproces. De postcode wordt handmatig per collo ingevoerd. Wanneer de collo voorzien is van een uniek barcodenummer (met inbegrip van de postcode), wordt het foutenpercentage tot nul herleid, en wordt daardoor een mogelijke inputfout van de postcode geëlimineerd.

    http://www.vop.be/support/dhl-doc-barcode_n.pdf