gebruikersonvriendelijk


gebruikersonvriendelijk 1.0

geen rekening houdend met en niet aangepast aan de behoeften en gevoelens van gebruikers; niet prettig voor gebruikers; moeilijk te begrijpen en te gebruiken

Algemene voorbeelden


De gewoonte in veel Nederlandse juridische literatuur om slechts de plaats van uitgave te vermelden en niet de naam van de uitgever is gebruikersonvriendelijk en niet informatief.

http://www.kluwer.nl/frameset.html?./pages/kluwer_profiel.html

Ik blijf die code zeer gebruikersonvriendelijk vinden, zeker als je ook nog eens kleurenblind bent (en dat is geen grapje) dan zijn nl. de kleuren groen en rood vaak zeer moeilijk of niet zichtbaar.

http://forum.spaarinformatie.nl/viewtopic.php?f=4&t=45,

Combinatiemogelijkheden


met bijwoord


  • erg gebruikersonvriendelijk
  • zeer gebruikersonvriendelijk
  • niet gebruikersonvriendelijk

Noscript is zelfs voor mijn moeder (1930) niet gebruikersonvriendelijk in vergelijk met de ellende van popupvensters en andere shit.

http://www.security.nl/artikel/34881/1/Hackers_misbruiken_extreem_ernstig_Firefox-lek.html,

ICT speelt een grote rol in ons dagelijks leven en deze rol wordt alsmaar groter. Kun je je nog een wereld voorstellen zonder internet, zonder je mobiele telefoon of zonder je Ipod? Maar hoe zijn deze toepassingen tot stand gekomen? Hoe zorg je er nou voor dat ze precies goed zijn opgezet, zodat ze doen wat ze moeten doen? Je kent zelf vast wel voorbeelden van sites of andere ICT-toepassingen die zeer gebruikersonvriendelijk zijn. Dit is nou precies waar het multidisciplinaire vakgebied van de informatiekundige om de hoek komt kijken.

http://www.uu.nl/university/bachelors/NL/informatiekunde/kennismaking/Pages/default.aspx?refer=/nl/informatie/bachelor/informatiekunde/kennismaking

De huidige situatie op het internet is zo dat de consument voor elke dienst een ander authenticatiemiddel nodig heeft om zichzelf kenbaar te maken. Meestal is dit een combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord. De zogenaamde digitale sleutelbos die hiermee gepaard gaat is erg gebruikersonvriendelijk, onder meer omdat gebruikers de specifieke gebruikersnamen en wachtwoorden vergeten als ze niet frequent gebruikt worden.

http://www.novay.nl/projecten/cidsafe/7497

Woordfamilie


Als deel van een afleiding