gebruikersvriendelijk


gebruikersvriendelijk 1.0

rekening houdend met en aangepast aan de behoeften en gevoelens van gebruikers; vriendelijk voor gebruikers; gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken

Algemene voorbeelden


Met behulp van een gebruikersvriendelijke zoekfunctie kan in een handomdraai worden gekeken of naar een onderwerp al eens onderzoek is gedaan en wat de gemeten resultaten daarvan zijn.

http://www.kenniscentrumgrotesteden.nl/wiewat/schouw.php3

Sproeischuimblussers worden steeds meer populair, omdat ze gebruikersvriendelijk en effectief zijn en weinig nevenschade veroorzaken.

Reformatorisch Dagblad,

MailMe is tot stand gekomen na signalering van een, uit onderzoek gebleken, behoefte van internetgebruikers aan een e-mail-service met praktische, gebruikersvriendelijke en op maat gesneden mogelijkheden.

http://www.mailme.nl/

Het systeem wordt als gebruikersvriendelijk ervaren: een korte instructie voor het eerste gebruik, blijkt in de praktijk voldoende.

http://www.ah.nl/nl/AH/content/albertheijn/ditisah/informatiebladen/

Gebruikersvriendelijke handgrepen, een voorziening voor risicoloos vervoer van uw vrachtpapieren, een gestructureerde buitenzijde voor het eenvoudig verwijderen van etiketten, en de mogelijkheid om uw dekselkisten van bedrijfsnaam of logo te voorzien.

http://home.planet.nl/~andre.driessen/Nieuwe_map/intro.htm

Combinatiemogelijkheden


met bijwoord


  • erg gebruikersvriendelijk
  • zeer gebruikersvriendelijk
  • niet gebruikersvriendelijk

c.Flash is niet gebruikersvriendelijk. Veelal werkt de button "Back" niet (de meest gebruikte knop op je webbrowser) en ook andere standaarden die met standaard HTML-sites wel werken, werken bij Flash vaak anders. En dat is juist niet gebruikersvriendelijk.

http://www.online-marketing-blog.nl/10-redenen-om-geen-gebruik-van-flash-te-maken/,

De telefoon is superhandig, erg gebruikersvriendelijk, ik begrijp alleen nog niet zo goed hoe het twitteren an sich gaat. Verbinding is heel makkelijk gemaakt via mijn draadloze netwerk dus geen problemen ondervonden daar.

http://discoveryzone.nl/Nokia-C3/Twitter/63

Het systeem is zeer gebruikersvriendelijk; lezers kunnen bijvoorbeeld alleen de koppen laten voorlezen, halverwege artikelen ophouden of de snelheid van het spreken opvoeren.

NRC,

In feite komt lezen op die manier neer op geavanceerd bladeren door een zeer gebruikersvriendelijke database.

NRC,

in voorzetselgroep


  • op een gebruikersvriendelijke wijze

Een mobiele telefoon met extra mogelijkheden, als het ware, die op een gebruikersvriendelijke wijze vertelt waar je nu weer naartoe moet.

http://www.connekt.nl/connektiemag.html,

  • verre van gebruikersvriendelijk

Grafische userinterfaces zijn nog in ontwikkeling en vele zijn verre van gebruikersvriendelijk.

http://www.etcl.nl/etclnieuw/Projecten/etaoi.pdf,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding