geitenwollen


geitenwollen 1.0

gemaakt van geitenwol; geitenharen

Algemene voorbeelden


Ik kan me nauwelijks nog voorstellen dat ik in een ander huis dan dit zou wonen. Of het zou ergens in de Libische of in de Arabische woestijn moeten zijn. In een donkerbruine geitenwollen tent. Tussen de nomaden en de bedoeïenen.

De dieven zijn al gaan slapen, Leo Pleysier,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


( Geitenwollen sokken werden in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw als een van de merktekenen van de links-progressive actievoerder gezien, vaak in combinatie met sandalen.)
  • geitenwollen sokken

Werkers in de sociale sector waren in de jaren '70 bekend om de spijkerbroek, de trui en vooral de geitenwollen sokken.

http://www.lichaamstaal.nl/lichaamstaal.html?kleding.html

In die tijd werden er in veel dorpen beroepskrachten voor cultureel jongerenwerk aangesteld. De Ruinerwoldse ploeg van toen zag er maar weinig in. 'Dan kwam er zo iemand met van die geitewollen sokken ons vertellen dat we wel eens een spelletjesmiddag konden organiseren', grinnikt Henk W.

Meppeler Courant,

Ze had een nylon jasschort aan, geitenwollen sokken boven de rand van haar schoenen en tussen boezem en kin een zelfgebreide grijze sjaal in de parelsteek die Lucie zich nog uit haar kinderjaren herinnerde.

Het verkeerde keelgat, Diane Broeckhoven,

"Wij willen vanzelfsprekend beoordeeld worden onze muzikale kwaliteiten. Uiterlijkheden zijn bijzaak. Dat wil niet zeggen dat we met een slobbertrui en geitewollen sokken het podium opgaan. Overigens zien mannen er op het podium ook steeds verzorgder uit."

NRC,

De ethische belegger draagt geen geitenwollen sokken meer.

http://www.delen.be/downloads/pers/news20000501_ned.htm

Vaste verbindingen


Woordfamilie


Als deel van een samenstellende afleiding


Als deel van een samenstellende samenstelling