gekidnapte


gekidnapte 1.0

iemand die gekidnapt is; iemand die ontvoerd is

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een gekidnapte…

is een persoon

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is gekidnapt

    Algemene voorbeelden


    Voor een fractie van een seconde voel ik me een astmapatiënt in een astma-aanval, een gekidnapte met een AlbertHeijn-shopper over zijn kop of voelt het alsof ik een sinaasappel door mijn neusgat geboord krijg, dit alles door de confrontatie met het getal 23.

    http://www.viva.nl/kelly/in-de-ban-van-het-getal/,

    'Het is niet nodig te zeggen dat de tijd niet in ons voordeel werkt, net zoals het niet nodig is te zeggen dat het er niet goed uitziet voor het meisje. Zeventig procent van dergelijke kidnapzaken eindigt ermee dat de gekidnapte wordt vermoord.'

    https://books.google.nl/books?id=HdJ1AAAAQBAJ&pg=PT294&lpg=PT294&dq=%22de+gekidnapte%22&source=bl&ots=oQa_Q74oD3&sig=QuS2fe8EfhfRNSe3VHECMuhdpCY&hl=nl&sa=X&ved=0ahUKEwjZ8bKFiejMAhWJB8AKHW8yChw4ChDoAQhAMAc#v=onepage&q=%22de%20gekidnapte%22&f=false,

    De internationale organisatie Artsen zonder Grenzen (AzG) heeft donderdag besloten zich vrijwel geheel uit de crisisregio Darfur terug te trekken na de ontvoering van drie hulpverleners. Van de organisatie blijft alleen een team achter dat zich met het lot van de gekidnapten zal bezighouden.

    http://www.bndestem.nl/algemeen/buitenland/artsen-zonder-grenzen-weg-uit-darfur-1.515085,

    Het vrij krijgen van gekidnapten vergt een lange adem en het onderhandelingsproces is "een bizarre manier van zakendoen". Dat zei directeur Hans Slaman van International Security Partners donderdag tegen het ANP. Volgens hem helpt een onrustige situatie zoals die nu in het West-Afrikaanse land Mali daar niet bij.

    http://www.telegraaf.nl/binnenland/21227651/___Bevrijden_is_bizar_zakendoen___.html,

    Terwijl Argentinië begin jaren tachtig de transitie maakte van dictatuur naar democratie, ging een voormalig junta-lid verder met de gevreesde 'verdwijningen' - ditmaal voor losgeld. Waarbij betalen niet betekende dat de gekidnapte het overleefde.

    https://iffr.com/nl/2016/films/el-clan,